2024-04-26 11:06

Alertă printre pompieri: Patru incendii de vegetație într-o singură zi

 |  17:02
Alertă printre pompieri: Patru incendii de vegetație într-o singură zi

Pompierii au intervenit, luni, pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată, care au cuprins opt hectare de vegetaţie uscată şi lăstăriş, a informat, marţi, Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

"Anual, primăvara şi toamna, ne confruntăm cu zeci de incendii de vegetaţie uscată care afectează sute de hectare de teren, culturi agricole, fondul forestier, iar în unele cazuri chiar casele şi vieţile cetăţenilor. Numai în cursul zilei de ieri, pompierii harghiteni au fost solicitaţi să intervină la 4 incendii de vegetaţie uscată, care s-au manifestat pe raza localităţilor: Gheorgheni (zona Sarosvapa şi zona Gării), Topliţa (zona Luncani) şi Gălăuţaş (sat Nuţeni). Pompierii au localizat şi stins incendiile, care au cuprins, în total, circa 8 de hectare de vegetaţie uscată şi lăstăriş", se arată în informarea ISU Harghita.

Sursa citată reaminteşte cetăţenilor că arderea vegetaţiei uscate fără obţinerea permisului de lucrul cu focul se sancţionează cu amendă, iar pentru prevenirea unor incendii trebuie respectate mai multe reguli.

"Pentru a preveni izbucnirea unor incendii ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, reamintim cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, deşeurilor şi altor materiale combustibile se face în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă şi în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii. De asemenea, arderea vegetaţiei uscate fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi (depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii etc.) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei", precizează ISU Harghita.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE