2024-04-27 08:00

A MURIT jurnalistul Victor Țăruș, Pescarul Hoinar de la TVR

 |  18:00
A MURIT jurnalistul Victor Țăruș, Pescarul Hoinar de la TVR

A murit jurnalistul Victor Țăruș, cunoscutul Pescarul Hoinar de la TVR. Jurnalistul ar fi fost infectat cu COVID-19.

Cel care a făcut publică trista veste este Dan Păvăloiu, realizatorul emisiunii Natură și Aventură de pe TVR 2 și prieten bun al lui Victor Țăruș. „Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris Dan Păvăloiu.

Imediat după aflarea veștii, mesajele au început să curgă pe pagina sa de Facebook. Toți cei care l-au cunoscut i-au adus un ultim omagiu.

Victor Țăruș a fost un deschizător de drumuri în domeniul său, emisiunile realizate fiind urmărite cu patos atât de cei care erau pescari, cât și de cei care doreau să învețe „meserie”.

Pasionat de tainele pescuitului şi pescar „cu permis” de la 7 ani, Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”. A fost de asemenea, editor al revistelor Pescarul (din 1990), Pescar modern (din 1993), Pescar la Crap (2007) si Prieten cu Natura (2008).

”Ce ai avut cu Victor Tarus, Doamne?! Ai băgat știuci prin rai și nu aveai cine să ți le prindă și cine să scrie despre ele? Ți-o trebuit un pescar hoinar? Drum lin pe ape și fir întins prietene care mi-ai facut zilele de weekend mai fericite…si m-ai învățat despre tainele pescuitului cu emisiunile tale superbe…”, a fost unul dintre comentariile dureroase lăsate de prietenii fostei vedete TV.

Inginerul silvic Victor Țăruș și-a dedicat toată viața naturii. A fost editor al revistei „Pescar modern”, cu apariţie neîntreruptă din 1990, dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv: „Pescuit din Deltă în Carpaţi”, „Pescar începător (La pescuit cu unchiul Virgil)”, „Cu lanseta pe ape de munte”, „Răpitori – ape de şes” şi „Peşte gătit”, cărţi binecunoscute împătimiţilor acestui sport.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE