2024-04-26 12:31

A cincea zi de PROTESTE anti-restricții în București: „Libertate! Libertate!”

 |  21:49
A cincea zi de PROTESTE anti-restricții în București: „Libertate! Libertate!”

Este a cincea zi consecutiv când românii ies în stradă. Sute de protestatari se strânseseră deja, la ora 20:00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Bucuresștenii spun că nu își mai doresc restricții și nici că libertatea lor să fie limitată în vreun fel. Sunt mult mai puțini decât în zilele trecute, oameni de toate vârstele, care au început să se adune chiar de la ora 17:00. 

Unii au venit cu drapel național, alții cu vuvuzele. Sunt oameni care refuză să își pună masca de protecție, deși au fost somați de jandarmi să respecte normele de siguranță sanitară în vigoare.

Protestatarii au ajuns în Piața Victoriei. Sunt aproximativ 200 de persoane adunate în fața Guvernului. „Toate partidele aceeași mizerie”, „Jos Arafat!”, „Fără certificate!, „Deschideți sălile!”, "Libertate, libertate!" și „Jos dictatura” sunt doar câteva dintre scandările oamenilor.

La Arad, protestatarii s-au dus către spitale şi au dus flori cadrelor medicale.

Câteva zeci de sportivi şi pasionaţi de fitness au ieşit, joi seara, în Piaţa Unirii din Oradea şi fac, pe muzică, diverse exerciţii şi antrenamente în semn de protest faţă de închiderea sălilor de sport din oraş. Flash mob-ul a fost iniţiat de luptătorul orădean Alexandru Lungu, militant anti-mască şi anti-restricţii, care a subliniat că închiderea sălilor dăunează sănătăţii, potrivit romaniatv.net.

Cei care au răspuns apelului lui Alexandru Lungu sunt mai ales adolescenţi şi tineri. Unii – probabil elevi de-ai „Muntelui Bihorului” – şi-au adus cu ei echipamente specifice pentru sporturi de contact, cum ar fi Mixed Martial Arts, în timp ce alţii au făcut exerciţii ceva mai accesibile, cum ar fi genuflexiunile.

Totodată, în Piaţa Unirii au fost duse şi greutăţi de tot felul pentru exerciţii de forţă, dar şi alte ustensile folosite de obicei în sălile de fitness.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE