2024-04-27 01:30

50 de DRONE vor supraveghea calitatea aerului și nivelul de poluare în România

 |  18:40
50 de DRONE vor supraveghea calitatea aerului și nivelul de poluare în România

Garda de Mediu intenţionează să cumpere aproape 50 de drone dotate cu senzori de ultimă generaţie care vor zbura deasupra întregii ţări pentru a supraveghea calitatea aerului şi nivelul de poluare din România. Dronele vor fi folosite inclusiv pentru supravegherea incendierilor ilegale şi realizarea de hărţi cu zone de risc, a anunţat şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu.

„Avem nevoie de drone. Vom cumpăra drone cu senzori pentru calitatea aerului, senzori pentru gaze, senzori termali, ca să ne dăm seama unde sunt arderile respective şi senzori multispectrali”, a spus Berceanu la Digi24.

Senzorii multispectrali vor fi folosiţi pentru stabilirea nivelului de degradare al vegetaţiei, a spus Berceanu.

„Mă interesează monitorizarea la nivel naţional. Şi atunci vom şti exact fiecare groapă ce emană, ce gaze, la ce temperatură, pe ce direcţie se duc, sau dacă avem o vegetaţie de exemplu, pe camerele multispectrale, în Delta Dunării, în rezervaţie, care s-a uscat forate tare şi e aproape de a avea incendii”, a spus şeful Gărzii de Mediu.

Zilele trecute, comisarii Gărzii de Mediu însoțiți de polițiști și jandarmi au descoperit vetre cu deșeuri pregătite pentru incendiere. Autorităţile au reușit să prevină un alt episod de poluare a aerului cu care bucureștenii au fost obișnuiți până acum.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a spus, cu acest prilej, că cea mai importantă parte din combaterea poluării o reprezintă prevenţia şi că astfel de acțiuni de prevenție sunt necesare pe teren pentru a stopa incendiile foarte nocive.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE