2024-05-03 15:23

5 pași simpli pentru planificarea unei călătorii fără peripeții

 |  15:51
5 pași simpli pentru planificarea unei călătorii fără peripeții

Vacanțele au de cele mai multe ori tendința de a se desfășura pe două scenarii: cel pe care ni-l dorim cu toții, în care ne simțim revitalizați chiar și în drumul înapoi spre casă și cel mai puțin plăcut, atunci când parcă ne-am dori ca totul să se termine mai repede.

Dacă îți dorești ca viitoarea ta vacanță să fie cât mai liniștită, parcurge alături de noi cei 5 pași esențiali pe care îi recomandăm întotdeauna pentru asigurarea unei vacanțe fericite.

1. Planifică-ți bugetul

 Așa cum este cazul pentru orice proiect, bugetul reprezintă baza de plecare și influențează tot procesul de planificare a vacanței. Noi te sfătuim să acorzi cât mai mult timp organizării costurilor care țin de cazare, masă, transport, taxe de acces (acolo unde este cazul), alocând gradual sumele de bani pentru fiecare pas.

2. Ce luăm cu noi?

Fie că te pregătești pentru o vacanță la Milano, pentru un weekend prin țară sau pentru o experiență de o lună într-o țară exotică știm că nu este niciodată ușor să îți faci bagajele. Astfel, sfatul nostru este să te limitezi la culori neutre care pot fi combinate în mai multe ținute, lăsându-ți posibilitatea de a împacheta cât mai puține haine și de a rămâne cu mai mult loc pentru amintiri.

3. Alege cum vrei să ajungi la destinație

Acum că ai ales destinația și ai o idee despre cum să îți pregătești bagajele, pasul trei în planificarea călătoriei este rezervarea zborurilor sau planificarea drumului (mașină, tren, autocar etc.). Așadar, îți recomandăm ca în cazul în care îți planifici un zbor spre o locație exotică, să urmărești prețul biletelor cu cel puțin 3-4 săptămâni înainte de intervalul pe care l-ai ales la în pasul doi, având astfel parte de un drum mai rapid, mai sigur și mai puțin costisitor.

4. Asigură-ți călătoria!

De ce? Ei bine, așa cum am spus și la începutul articolului, orice vacanță se poate sfârși în două scenarii, iar asta înseamnă că trebuie să fii pregătit în cazul în care apare un eveniment neplăcut. Safe Travel de la OMNIASIG este o asigurare complexă care acopera multiple riscuri, din momentul planificării călătoriei și până la întoarcerea în țară, de exemplu: acoperă urgențele medicale neașteptate și evenimentele precum deteriorarea bagajelor, anularea călătoriei, sau tranzacțiile frauduloase cu cardul. Și uite așa, poți fi liniștit și acoperit în cazul unei situații neprevăzute!

5. Lasă-ți mașina acasă

Dacă, în călătoria ta, dorești să închiriezi o mașină pentru deplasarea mai rapidă  spre unele obiective turistice, noi îți recomandăm serviciile de rent-a-car care îți stau la îndemână în orice locație în care îți planifici vacanța. Și pentru că știm cum este să porți grija unui bun care nu este al tău, am integrat în asigurarea de călătorie Safe Travel și Franșiza CASCO rent-a-car care este aplicabilă în baza unei poliţe de asigurare CASCO încheiată pentru autovehiculul închiriat în timpul călătoriei.

6. Pentru că ne gândim constant la nevoile tale, am adăugat și un sfat bonus care are în vizor siguranța prietenilor tăi blănoși

Experiențele din vacanță pot fi mult mai amuzante și speciale atunci când ai alături animalul tău de companie. Cu toate acestea, ideea de a călători alături de un animal de companie poate fi ușor descurajantă, mai ales dacă perioada în care ești plecat este fix la limita dintre „doar un weekend” și „ne vedem peste ceva timp”.

În asemenea situații intervenim noi, cei de la OMNIASIG, cu asigurarea de călătorie Safe Travel care acoperă inclusiv membrii negrăitori ai familiei. Astfel, dacă alegi să îți lași blănosul în grija pensiunilor de profil, rudelor sau prietenilor, aceasta îți acoperă costurile pentru întreținere, care ar putea să apară în cazul în care călătoria ta necesită o prelungire.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE