2024-04-26 21:57

18 cadre medicale de la „Marius Nasta” sunt CERCETATE DISCIPLINAR din cauza unghiilor

 |  10:14
18 cadre medicale de la „Marius Nasta” sunt CERCETATE DISCIPLINAR din cauza unghiilor

18 cadre medicale de la Institutul Marius Nasta care au refuzat să renunțe la unghiile lungi, naturale sau false, date cu ojă sau cu gel trebuie să dea explicații în comisia de disciplină.

Potrivit legislației în privința igienei mâinilor, personalului medical îi este interzisă purtarea inelelor, brățărilor, ceasurilor sau a altor bijuterii și, de asemenea, este interzisă purtarea unghiilor lungi, lăcuite sau artificiale.

Motivul, igiena mâinilor nu poate fi făcută corect în aceste condiții și favorizează răspândirea infecțiilor nosocomiale.

În urma controlului, 18 cadre medicale de la Institutul Marius Nasta trebuie să dea explicații în comisia de disciplină, din cauza unghiilor lungi, date cu ojă sau cu gel.

Vorbim de despre asistente, infirmiere și doctorițe rezidente care au refuzat să îşi taie unghiile, iar situaţia este întâlnită în mai multe unități medicale. 

"Eu cred că regulile în momentul în care depui dosarul la medicină, trebuie să știi că a fi medic înseamnă o viață fără manichiură colorată, unghii false", a spus Beatrice Mahler, manager Institutul „Marius Nasta", citat de Digi24.ro

Ce sunt infecțiile nosocomiale și cum pot fi prevenite

Cunoscute și ca infecții intraspitalicești, infecțiile nosocomiale creează o situație dificil de stăpânit la nivel mondial, indiferent de nivelul de dezvoltare al țărilor aflate în discuție. Chiar dacă tehnologia medicală a avut parte de o evoluție însemnată în ultimii ani, în România problema infecțiilor nosocomiale rămâne în continuare una apăsătoare.

Așa cum le spune și numele, infecțiile intraspitalicești sunt afecțiuni dobândite pe durata internării în spital a pacienților, în urma infectării cu agenți patogeni (virusuri, bacterii, fungi sau paraziți). Nu toate persoanele sunt la fel de expuse la dezvoltarea unor astfel de infecții, diferența făcând-o atât sistemul imunitar al fiecărui pacient în parte, cât și tipurile de intervenții realizate în spital ori perioada spitalizării.

Cum se transmit infecțiile nosocomiale?

Cauzele care declanșează apariția de infecții nosocomiale sunt reprezentate, în primul rând, de măsurile de igienă necorespunzătoare, dar și de imunitatea scăzută a pacienților, respectiv expunerea îndelungată a plăgilor deschise în medii contaminate. Cei mai frecvenți agenți patogeni care produc infecții nosocomiale sunt E. coli, Clostridium difficile, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, rotavirus, precum și o serie de fungi și paraziți. Căile de transmitere a acestor infecții sunt fie mâinile murdare, secrețiile respiratorii, fie contactul cu echipamente, lenjerii sau obiecte sanitare contaminate.

Organele afectate de infecțiile nosocomiale

Așa cum microbii responsabili de infecțiile nosocomiale sunt de mai multe tipuri, manifestările patologiilor provocate sunt foarte variate. Cele mai des afectate zone sunt plăgile chirurgicale, tractul respirator (în special cel inferior), sistemul digestiv ori tractul urinar. Există și cazuri când infecțiile se manifestă la nivelul sângelui, acestea putând evolua spre septicemie. Escarele pacienților imobilizați la pat sau ulcerele diabeticilor pot fi, de asemenea, ținte ușoare pentru infecțiile intraspitalicești, iar aparatul genital nu face nici el excepție.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE