2024-05-03 19:44

1 Mai fără plaje amenajate! Apele Române ridică din umeri

 |  20:50
1 Mai fără plaje amenajate! Apele Române ridică din umeri

Minivacanța de 1 Mai nu-i va întâmpina pe turiști cu plaje amenajate. În prezent, peste 200 de sectoare de plajă de pe litoralul românesc sunt în procedură de atribuire către operatorii privați. Apele Române nu știu când vor finaliza închirierea lor către patronatele din turism, care se plâng de cât de greu este acest proces.

Până în acest moment, 200 de contracte de închiriere a plajelor turistice au expirat încă de anul trecut. Ministerul Mediului, prin intermediul Apelor Române, se ocupă de scoatere la licitație a acestor sectoare, dar și de închirierea lor.

„Administrația Națională „Apele Române” se află în acest moment în termenul legal de desfășurare a procedurilor de deschidere și evaluare a ofertelor. Astfel, având în vedere faptul că deschiderea ofertelor a avut loc în perioada 4-6 aprilie 2023, comisiile de evaluare a ofertelor își desfășoară activitatea în perioada 4-14 aprilie 2023 (inclusiv)”, au transmis cei de la Apele Române.

În termen de cinci zile calendaristice de la finalizarea procedurii de atribuire, autoritatea contractantă are obligația de a transmite spre publicare, prin aceleași mijloace de comunicare sau informare, un anunț de atribuire a contractului.

Apele Române nu pot spune exact când vor preda sectoarele de plajă și nici nu se pot pronunța dacă vor fi gata până la 1 mai, atunci când litoralul este căutat de mulți turiști.

Constantin Cîrlan, operator privat de plajă, spune că Ministerul Mediului și  Administrația Bazinală a Apelor Dobrogea-Litoral (ABADL) au decis organizarea unor noi licitații pentru cele 200 de contracte expirate de anul trecut, în loc să le prelungească, cum au solicitat agenții economici, potrivit Adevărul.

„Turiștii noștri vin pe litoral pentru plajă, în primul rând, și abia în secundar pentru un hotel, o atracție sau un restaurant anume. Din păcate, în sezonul 2023, turiștii litoralului românesc vor găsi plaje neamenajate, fără șezlonguri, umbrele, beach baruri și fără toalete – aceste facilități nu vor putea fi instalate și amenajate până la 1 Mai (dată fiind data extrem de întârziată a anunțării și derulării licitațiilor), iar după începerea sezonului orice astfel de activitate pe plajă este interzisă prin Lege”, a spus Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) și președinte de onoare RESTO.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE