2022-08-15 22:01

Veneția introduce TAXĂ de intrare pentru vizitatori

 |  10:23
Veneția introduce TAXĂ de intrare pentru vizitatori

Începând cu 16 ianuarie 2023, vizitatorii Veneţiei vor trebui să plătească pentru privilegiul de a intra în oraș.

Oraşul este pe cale să devină primul oraş din lume în care se va percepe o taxă de intrare. Data de lansare a fost anunţată vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către consilierul pentru turism al Veneţiei, Simone Venturini.

Autorităţile au numit noua măsură o "mare revoluţie" şi o soluţie pentru problema turismului excesiv cu care oraşul lagună se luptă de zeci de ani. Costul biletului va varia de la un minim de trei euro până la 10 euro.

Preţul nu va fi fix, ci va varia în funcţie de numărul de vizitatori: Cu cât mai multe cereri de intrare, cu atât mai mare va fi costul, relatează CNN.

Scopul, a explicat Venturini, nu este de a "închide oraşul", ci de a-i determina pe oameni să îşi rezerve prezenţa pentru a reduce "vârfurile turistice". El a spus: "Veneţia este un oraş viu şi trebuie să rămână aşa".

Sistemul complex de rezervare a biletelor şi platforma sa online vor fi prezentate în această toamnă. Există şi excepţii privind biletul de intrare. Rezidenţii şi copiii cu vârsta sub şase ani vor fi scutiţi, la fel ca şi persoanele cu handicap, proprietarii de locuinţe, cei care vin în oraş din motive de sănătate sau în vizită la rude şi cei care vin să asiste la un eveniment sportiv sau cultural.

Turiştii care înnoptează la hotel nu vor plăti taxa de intrare, deoarece vor plăti deja o taxă prin intermediul hotelului lor, potrivit Mediafax.

Taxa de intrare se va aplica în centrul istoric al Veneţiei şi pe următoarele insule: Lido di Venezia, Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant'Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vignole, S. Andrea, La Certosa, S. Servolo, S. Clemente şi Poveglia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE