2024-04-26 21:46

Un copil mongol născut în SUA, NOUL LIDER spiritual al budismului tibetan

 |  17:06
Un copil mongol născut în SUA, NOUL LIDER spiritual al budismului tibetan

Un băiat mongol, născut în SUA, a fost prezentat ca fiind reîncarnarea celui de-al treilea cel mai important lider spiritual al budismului tibetan și a fost fotografiat pentru prima dată alături de Dalai Lama, notează Daily Mail.

Imaginile îl arată pe băiatul în vârstă de aproximativ opt ani cu o mască pe față și purtând o robă roșie voluminoasă la o ceremonie alături de Dalai Lama, în vârstă de 87 de ani, în Dharamshala, în statul indian Himachal Pradesh.

Copilul este considerat a zecea reîncarcarnare a lui Khalkha Jetsun Dhampa Rinpoché - al treilea cel mai important lider spiritual al budismului tibetan și liderul credinței în Mongolia, potrivit The Times.

Zvonurile privind identitatea băiatului au circulat ani de-a rândul în rândul comunității spirituale, dar existența sa a fost confirmată abia acum, odată cu apariția sa publică în India, unde Dalai Lama trăiește în exil.

Dezvăluirea ar putea stârni furia Chinei, care a declarat anterior că va recunoaște doar liderii spirituali budiști tibetani pe care i-au ales persoanele special desemnate de guvern.

În Mongolia, vestea despre Dalai Lama și ceremonia sa cu tânărul băiat a stârnit un entuziasm intens în rândul budiștilor din țară, precum și „dispreț în rândul naționaliștilor seculari și alarmă în rândul celor care cred că acest lucru va provoca furia vecinului țării, China”, potrivit The Times.

foto: Twitter


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE