2024-05-18 16:03

Te-ai întors din concediu și te încearcă stări depresive? Iată cum îți poți ridica moralul

 |  14:00
Te-ai întors din concediu și te încearcă stări depresive? Iată cum îți poți ridica moralul

Concediile şi pauzele care întrerup rutina au beneficii evidente pentru sănătatea mentală şi cea corporală. Există câteva mici secrete pe care le puteţi pune în practică pentru ca aceste efecte benefice să dureze cât mai mult, chiar şi după ce vă întoarceţi acasă.

Psihologul Delia Bebi explică cum puteţi depăşi stările de tristeţe, lipsă de motivaţie şi chiar depresie, care pot apărea după reîntoarcerea la rutina dinaintea concediului.

Atunci când suntem în vacanţă aproape că uităm de orice stres. Presiunea sanguină scade, starea de concentrare creşte, la fel ca şi stările de relaxare psihică şi corporală. Totuşi, pe măsură ce vacanţa se apropie de sfârşit parcă apare treptat o stare de melancolie şi mici stări de anxietate, griji şi gânduri despre ce este de făcut când revenim acasă. Vorbim despre cazul tipic de melancolie post-vacanţă. Dacă ţi se pare cunoscut şi ai trecut şi tu prin aşa ceva, nu te învinovăţi deoarece este perfect normal. Din fericire, există soluţii. Iată ce poţi face pentru a prelungi cât mai mult stările de relaxare de după concediu:


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE