2024-05-05 00:31

SUPERSTIȚII de REVELION. Ce să facem pe 31 decembrie ca să ne meargă bine în 2021

 |  14:06
SUPERSTIȚII de REVELION. Ce să facem pe 31 decembrie ca să ne meargă bine în 2021

Exista o serie de superstitii legate de Revelion si se spune ca daca tinem cont de sfaturile din batrani vom avea un an nou mai bun, cu mai multi bani si noroc in dragoste.

În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguță de vâsc. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiții despre care se spune că aduc noroc în anul ce vine.

Motivul? Vâscul este simbolul universal al regenerării, al renașterii, al nemuririi, iar dacă crenguța este așezată lângă o icoană, vă sporiți și șansele de a avea liniște sufletească tot anul. Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termina cu situații tensionate.

O altă superstiție de Revelion spune că, Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri. Roșul este culoarea dragostei și veseliei, așa că dacă vă îmbrăcați în roșu de Noul An veți avea un nou an plin de noroc și iubire. 

Se spune lenjeria roșie purtată în noaptea de Revelion aduce putere, energie şi noroc pentru anul care vine. Experţii în cromoterapie susţin că vibraţiile acestei culori rezonează cu energia vitală şi aduc pasiune în cuplu sau, după caz, vă ajută să atragi partenerul potrivit în noul an. Pentru mai mult noroc, e bine să parfumaţi obiectele de lenjerie cu aromă de vanilie.

 Încheie-ți socotelile cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat, împacă-te cu aceștia și pășește în noul an cu gânduri bune!

 Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa. În multe țări din lume, printre care și în România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare în prima zi din an. 

Se spune că este bine să puneţi în paharul cu șampanie cu care ciocniți la miezul nopții de Revelion un obiect de aur. Adăugând şi un obiect de aur, metal nobil şi pur, încorporăm energia Soarelui, arhetipul masculin prin excelenţă și vom avea parte de bogăție în noul an.

E o tradiţie romană care spune că în noaptea dintre ani trebuie să ne facem un mic bagaj, ca şi cum am pleca într-o călătorie şi exact la miezul nopţii să ieşim cu bagajul în faţa uşii, să ne răsucim pe loc şi apoi să intrăm la loc în casă când a început 1 ianuarie. Se spune că astfel vom face călătorii frumoase și în siguranță în anul care a venit.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE