2024-05-18 12:54

Sfaturi pentru a evita RISIPA ALIMENTARĂ de Sărbători

 |  14:00
Sfaturi pentru a evita RISIPA ALIMENTARĂ de Sărbători

Bucatele alese abundă pe mesele românilor, fiecare întrecându-se cu preparatele pline de savoare. Însă, ce facem cu mâncarea care nu s-a mâncat.

Trebuie să ținem cont că atunci când aruncăm mâncarea, se duc și o parte din banii cheltuiți pentru masa de sărbători. Astfel, pentru a evita o astfel de situație, Comisia Europeană a transmis câteva sfaturi utile.

Să facem cumpărături „inteligente”

Pentru binele buzunarului nostru trebuie să știm cum să facem cumpărături. Astfel, pentru început, nu avem nevoie de prea multe alimente, pentru că magazinele se vor deschide, din nou și vom putea cumpăra din bucatele care s-au consumat prea repede.

Comisia Europeană recomandă ca, în această perioadă, cel mai bine este să plecăm de acasă cu o lista de cumpărături deja făcută, potrivit aceleași surse citate mai sus. În acest fel, nu vom pierde nici prea mult timp printre rafturi și vom cumpăra doar strictul necesar.

Să nu mergem la magazin înfometați

Un alt aspect important, pe lângă lista de cumpărături, este acela de a nu merge la magazin înfometați, pentru că vom risca să cumpărăm alimente în exces sau produse de care nu avem nevoie.

Sarmalele rămase pot fi depozitate în congelator

Un alt truc de care mai trebuie să ținem cont este acela că sarmalele pot fi păstrate luni bune la congelator, potrivit Viva.ro. De altfel, sarmalele crude pot fi păstrate la congelator până la patru luni, în timp ce sarmalele deja gătite pot sta până la 12 luni. Astfel, bucatele nu mai trebuie aruncate, ci pot fi puse în congelator și scoase atunci când avem poftă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE