2024-04-30 04:02

OBICEIURI banale care duc la apariția ridurilor

 |  13:00
OBICEIURI banale care duc la apariția ridurilor

Înaintarea în vârstă este principala cauză a apariției ridurilor, dar nicidecum singura. Anumite obiceiuri aparent banale pe care le avem în viața de zi cu zi pot contribui la îmbătrânirea prematură a pielii.

Statul mult pe scaun

„Cercetătorii din Canada au realizat un studiu care a demonstrat că până și sedentarismul poate sta la baza îmbătrânirii premature a pielii. Studiul a fost realizat pe un grup de adulți sedentari care, atunci când au început să facă constant mișcare, au observat o îmbunătățire vizibilă a texturii tenului. Așadar, măcar 30 de minute de mișcare de 2-3 ori pe săptămână poate contribui la un ten cu aspect mai sănătos, în vreme ce statul ore întregi pe scaun poate cauza îmbătrânirea prematură”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Consumul excesiv de carne, lactate, zahăr și alcool

„Un alt studiu recent a demonstrat că cei care consumă în principal carne și lactate sunt mai predispuși la apariția timpurie a ridurilor decât cei care consumă mai multe legume, pește, leguminoase și ulei de măsline. De asemenea, consumul excesiv de zahăr deteriorează textura pielii, iar cel de alcool deshidratează foarte mult, favorizând apariția ridurilor inestetice”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Folosirea paielor și lipsa ochelarilor de soare

„Orice mișcare facială repetitivă contribuie la apariția ridurilor. Tocmai de asta, atunci când obișnuim să bem foarte des cu paiul, favorizăm apariția ridurilor din jurul gurii. De asemenea, dacă uităm să ne luăm ochelarii de soare și stăm cu ochii strânși, vor apărea mai repede ridurile în zona ochilor”, declară medicul estetician Iancu Morad.

Dormitul pe o parte

„Mulți oameni obișnuiesc să doarmă pe aceeași parte în fiecare noapte. Chiar și acest obicei favorizează apariția ridurilor. De vină este presiunea pe care o punem, noapte de noapte, pe aceeași parte a feței”, mai spune Dr. Iancu Morad.

Strânsul din ochi atunci când aplicăm machiaj

„Femeile își aplică aproape zilnic machiaj și fac mișcări repetitive cu ochii și gura atunci când aplică eyeliner, rimel sau ruj. Trebuie să încercăm să controlăm aceste mișcări dacă nu ne dorim ca, în timp, ele să favorizeze apariția ridurilor inestetice. Totodată, atunci când se demachiază trebuie să fie atente să nu agreseze pielea, ci să îndepărteze machiajul prin mișcări blânde. Mai ales în zona ochilor, unde pielea este foarte sensibilă”, recomandă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum scăpăm de riduri

„Tratamentul cu toxina botulinică este unul dintre cele mai solicitate pentru că nivelează zonele cu riduri, iar pielea capătă un aspect fin, întins. În acest mod, se obține un chip întinerit, fresh. Este ca și cum ai revenit dintr-o vacanță relaxantă sau ai avut parte de un somn odihnitor. Și asta pentru câteva luni bune. O astfel de impresie ai când te privești apoi în oglindă. Efectuată corect, de un medic cu experiență, intervenția îmbunătățește considerabil aspectul tenului păstrând trăsăturile naturale”, explică Dr. Iancu Morad.

Cum prevenim ridurile

„Cel mai ușor și mai puțin costisitor este să prevenim apariția acestor semne ale îmbătrânirii. Să avem un stil de viață echilibrat, să mâncăm sănătos, să ne hidratăm, să nu fumăm, să nu consumăm alcool în exces, să ne odihnim suficient și să avem mare grijă cu expunerea la soare. Să încercăm să evităm pe cât de mult posibil expunerea la soare și să folosim întotdeauna creme cu factor de protecție.

Este, de asemenea, important să avem grijă de ten și, cel puțin o dată pe lună sau o dată la două luni, să apelăm la o curățare mai profundă a tenului, la produse sau tratamente care hidratează pielea în profunzime, pentru că întotdeauna pielea intens hidratată va îmbătrâni mai lent. Recomand tratamentul cu Dermapen prin care se inserează în derm un cocktail de vitamine, oligoelemente și acid hialuronic”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE