2024-04-26 03:52

Mai puțin cunoscute, GULIILE pot face minuni pentru sănătate. Ce beneficii aduc

 |  23:32
Mai puțin cunoscute, GULIILE pot face minuni pentru sănătate. Ce beneficii aduc

Deși sunt înrudite cu ridichile dar şi cu varza, conopida sau broccoliul, din nefericire, guliile nu se bucură de aceeaşi popularitate, deși conțin foarte multe substanţe nutritive.

Guliile sunt bogate în glucozinolaţi, nişte substanţe care fac din gulie o veritabilă "bombă" antioxidantă. Unele studii arată chiar că persoanele care mănâncă cu regularitate gulii sunt mai ferite de cancer. Nu degeaba un cercetător american numea guliile, datorită proprietăţilor anti-cancer, legumele medicament. Pentru a beneficia din plin de proprietăţile legumelor medicament, este ideal să le consumaţi crude, poate într-o salată cu alte legume. Dar pentru a te convinge de beneficiile acestei legume, iată principalele trei proprietăți ale sale:

1. Întăresc sistemul imunitar și previn anemia. Sucul de gulie ajuta la eliberarea toxinelor din organism. Gulia conține și vitamina B6 care întărește sistemul imunitar ajuta la formarea hemoglobinei si vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.

2. Combat contracțiile musculare. Sucul de gulii este indicat pentru combaterea contracțiilor musculare și atenuarea durerilor cauzate de acestea. Consumat zilnic, la micul dejun, cate un pahar, sucul de gulii poate face minuni în cazul cârceilor.

3. Este un ajutor excelent pentru diabetici. Reglează nivelul de zahar din sânge, ceea ce înseamnă că poate fi consumata și de către cei care au probleme cu diabetul .

Sursa: ZiaruldeIasi


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-08

In legatura cu acest articol...

Lămpile UV pot provoca CANCER. Care sunt riscurile și ce putem face




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE