2024-05-19 08:27

Leguma care conţine mai multă VITAMINA C decât o portocală

 |  21:17
Leguma care conţine mai multă VITAMINA C decât o portocală

Leguma care purifică sângele şi conţine mai multă vitamina C decât o portocală are un conţinut bogat de vitamine şi minerale.

Leguma care purifică sângele este considerată "regina" legumelor sărace în carbohidraţi.

Broccoli, căci despre ea vorbim, este leguma verde cu gust şi aspect de conopidă, dar care are o valoare nutritivă şi alimentară ridicată şi un conţinut bogat în glucide, vitamine şi săruri minerale.

Studiile efectuate de cercetători de-a lungul timpului au arătat că are nutrienţi benefici, astfel încât consumul de broccoli poate stimula repararea ADN-ului din celule, reduce riscul unui atac de cord prin stimularea capacităţii organismului de a lupta împotriva deteriorării celulelor şi ajută la reducerea arsurilor la stomac şi a altor boli asociate, ce pot fi cauzate de infecţii bacteriene.

Leguma, de care toţi ne feream atunci când eram mici, are un conţinut bogat de vitamine şi minerale precum: luteină, betacaroten, tiamină, vitamina C, complex de vitamina B, vitamina K, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor şi potasiu.

Datorită vitaminei K, broccoli este leguma care ajută la prevenirea mai multor boli neurodegenerative, precum Alzheimer sau Parkinson.

Broccoli este un bun detoxifiant pentru corp datorită compoziţiei formate din vitamina C, sulf şi aminoacizi. Astfel, consumul de broccoli ajută la îndepărtrea toxinelor şi a radicalilor liberi precum acidul uric şi purifică sângele.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE