2024-05-18 11:21

GHIDUL complet de iarnă pentru femeile însărcinate

 |  15:25
GHIDUL complet de iarnă pentru femeile însărcinate

Sezonul rece vine cu noi schimbări și provocări mai ales pentru femeile însărcinate. Transformările din organism împreună cu provocările aduse de iarnă fac din următoarele luni o perioadă mult mai intensă, care necesită o atenție deosebită din partea viitoarelor mămici.

1.  Începe ziua cu un boost de energie

Începerea unei noi zile într-un mod energic îți oferă un impuls pentru întreaga zi. Iernile reprezintă acea perioadă din an în care vrei să te ghemuiești în pat până târziu, dar chiar dacă ești tentată să faci asta, amintește-ți că organismul tău are acum nevoi diferite pentru a rămâne sănătos. Unele exerciții fizice sau yoga și un mic dejun nutritiv sunt recomandate pentru a-ți oferi un început perfect al zilei, mai ales iarna. Mai mult decât atât, trebuie să profiți cât mai mult de lumina naturală pentru o stare de bine.

2.  Adoptă o dietă echilibrată și întărește-ți imunitatea prin alimentație

Pe lângă luarea măsurilor adecvate pentru a preveni îmbolnăvirea, creșterea imunității prin alimentație te poate ajuta să rămâi sănătoasă și în formă. Consumul de alimente în cantități mici, dar cu o frecvență mai mare, alături de o alimentație echilibrată, bogată în nutrienți și fibre, este cu adevărat esențial în timpul sarcinii. Adăugarea de alimente care îți pot întări imunitatea te va ajuta să lupți împotriva infecțiilor, nu doar în timpul iernii, ci și în toate celelalte perioade ale anului. Alimente precum ghimbirul, legumele cu frunze verzi, fructele proaspete, iaurtul și fructele uscate contribuie la creșterea imunității.

3.  Ai grijă la frig

Temperaturile extreme pot fi dăunătoare atât mamei, cât și copilului în curs de dezvoltare. Deoarece corpul gravidei este mai sensibil la schimbările meteorologice și poate contacta cu mai mare ușurință infecții respiratorii, se recomandă ca viitoarea mamă să se ferească de frig pe cât de mult posibil în timpul iernii. Poartă haine groase, dar confortabile și evită să petreci ore lungi în aer liber când temperaturile sunt foarte joase pentru a preveni o infecție virală.

4.  Utilizează produse pentru pielea uscată

Pe lângă modificările pielii induse de hormonii sarcinii, iarna poate avea efecte suplimentare asupra pielii, făcând-o mai uscată și mai deshidratată. Utilizarea frecventă a cremelor emoliente este recomandată pentru a evita orice probleme ale pielii în timpul iernii. Băile calde, urmate de aplicarea cremelor hidratante sau uleiurilor speciale, precum uleiul de cocos, pot ajuta să îți menții pielea sănătoasă. Însă, evită utilizarea produselor cu parfum puternic, dar și a apei foarte fierbinți pentru a nu pune sarcina în pericol.

5.  Ocupă-ți timpul cu activități utile

În timpul iernii, activitățile devin limitate, mai ales pentru femeile însărcinate. Profită de timpul pe care îl petreci în casă și îmbină momentele de relaxare și odihnă cu diverse activități utile, care îți vor fi de folos în perioada următoare. Informează-te și discută cu medicul tău despre momentul întâlnirii cu bebelușul tău și inclusiv despre decizia de a recolta celule stem la naștere. În urma unei informări temeinice din surse sigure, vei putea lua cea mai bună decizie pentru tine și familia ta.

Nașterea copilului reprezintă o șansă unică pentru sănătatea lui în viitor: doar în momentul nașterii poate fi colectată o sursă unică de celule stem din cordonul ombilical. Până în prezent, sângele cordonului ombilical a fost folosit cu succes în tratamentul a peste 80 de afecţiuni, precum diferite tipuri de cancer, boli de sânge şi deficienţe imune, cum este cazul leucemiilor, anemiilor grave, talasemia, boala Hodgkin şi limfomul non-Hodgkin.

„Celulele stem dintr-un cordon ombilical sunt mai tinere decât celulele stem adulte prelevate din corpul unui pacient. Acest lucru le oferă o putere regenerativă mai mare. Ele cresc mai repede și se reproduc mai rapid decât celulele stem adulte, care scad în numar și eficiență pe măsură ce corpul îmbătrânește”, afirmă Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank.

Sângele ombilicoplacentar este o sursă unică de celule stem ce poate fi colectată doar în momentul nașterii. Procesul de colectare nu implică nici un fel de risc pentru mamă sau copil. Acesta este realizat de personal calificat din echipa medicală care se ocupă de naștere și este o procedură foarte simplă și inofensivă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE