2024-05-03 20:33

De ce ni se USUCĂ excesiv tenul. GREȘELI pe care le facem zi de zi

 |  18:30
De ce ni se USUCĂ excesiv tenul. GREȘELI pe care le facem zi de zi

Odată cu sosirea anotimpului rece, tenul nostru are tendința de se usca din pricina vântului, a schimbărilor de temperatură din exterior și spații închise, ori chiar din pricina fularelor și eșarfelor care intră în contact cu pielea. Dacă nu are parte de îngrijire intensivă, pielea aflată în fața acestor factori externi poate suferi, în timp, complicații, printre care posibilitatea apariției eczemelor, cum ar fi dermatita atopică.

Parfumul din produsele cosmetice usucă pielea

„Parfumul are, în general, tendința de a usca pielea și a de a o irita pe cea deja deshidratată. Este de preferat, din acest motiv, să evităm produsele de îngrijire care conțin parfum. Poate că cele cu miros plăcut sunt mai tentate, dar trebuie să ne gândim că, la nivelul pielii, pot pe termen lung să facă mai mult rău decât bine. Citiți întotdeauna cu atenție etichetele produselor pe care le cumpărați și alegeți-le pe cele mai curate!”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Săpunul absoarbe uleiurile naturale ale pielii

„Multe săpunuri existente pe piață sunt formulate astfel încât să absoarbă uleiurile naturale de la nivelul pielii. Tocmai de aceea, este de preferat să nu ne spălăm pe față cu săpun, ci cu produse special concepute pentru curățarea și hidratarea în același timp a tenului”, declară medicul.

Tratamentele pentru acnee și retinolul provoacă uscăciunea pielii

„În general, tratamentele pentru acnee pe bază de acid salicilic și produsele de îngrijire pe bază de retinol accelerează procesul de schimbare a celulelor pielii, iar asta usucă tenul. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să mai folosim acest tip de produse. Ar trebui să le folosim însă doar la recomandarea medicului. Să îi semnalăm acestuia orice problemă apărută, iar el va stabili frecvența cu care e bine să le folosim”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Aerul rece și uscat, efecte negative asupra tenului

„Aerul rece și uscat pe care îl resimțim în special pe timp de iarnă este extrem de nociv pentru piele. Nu doar aerul de afară usucă tenul, ci și aerul cu căldură artificială din casă poate avea exact aceleași efecte negative. Atunci când umiditatea este redusă, tenul are de suferit, se usucă și devine iritat. Un sfat ar fi să avem în casă un umidificator care să rezolve măcar o mică parte din problemă. Periodic este indicat să facem un tratament profesional de tip Dermapen, care este cel mai bun pentru o hidratare a tenului în profunzime”, declară medicul.

Dușurile fierbinți nu fac bine pielii

„În special în sezonul rece, un duș lung și fierbinte este pe placul multora după o zi grea în care am suportat temperaturile scăzute. Din păcate, acest obicei, mai ales dacă devine unul zilnic, poate afecta în mod negativ calitatea pielii. Mai exact, usucă pielea. Atât de pe față, cât și de pe corp. Cel mai bine este să limităm dușurile la maxim 5 - 10 minute, iar temperatura apei să fie caldă, nu fierbinte”, adaugă specialistul.

Înaintarea în vârstă provoacă uscăciunea pielii

„Pielea tinde să fie mai uscată odată cu trecerea anilor, ca parte a procesului natural de îmbătrânire. Cam după vârsta de 40 de ani, această problemă se accentuează în general. Asta deoarece, în timp, pielea corpul nostru produce cantități din ce în ce mai mici de uleiuri naturale. La femei, schimbările hormonale asociate cu menopauza au efecte foarte neplăcute asupra texturii pielii”, explică medicul estetician Iancu Morad.

Putem avea genetic tenul excesiv de uscat

„Oamenii de știință au demonstrat prin diferite studii faptul că și tenul uscat se poate moșteni. Anumite mutații ale genelor care controlează producția de proteină filagrina, ce joacă un rol în formarea și hidratarea barierei cutanate, pot provoca mai multe afecțiuni ale pielii. Persoanele cu aceste mutații au pielea foarte uscată și astfel prezintă un risc ridicat de dezvoltare a diferitelor tipuri de eczeme, cum ar fi dermatita atopică”, adaugă Dr. Iancu Morad.

Ce soluții recomandă medicul pentru hidratarea tenului în profunzime

„În cazul persoanelor tinere, tratamentul cu Dermapen este cel mai bun pentru o hidratare a tenului în profunzime. Cu ajutorul acestui dispozitiv cu microace fine, introducem în piele un cocktail de vitamine, oligoelemente și acid hialuronic. Avem astfel un efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen și elastină. Tratamentul este recomandat inclusiv pentru zone sensibile la nivel facial, în jurul ochilor, pentru conturul nasului sau al buzelor. Recomand la început 4-6 ședințe la interval de 3 săptămâni. Urmând apoi o ședință de întreținere odată la câteva luni, astfel încât să avem apoi pielea perfectă pentru o lungă perioadă de timp.

După vârsta de 40 de ani, recomand M-Rejuvenation. Aceasta este, în prezent, procedura care oferă cele mai spectaculoase rezultate, fără să fie nevoie de anestezie sau perioadă de recuperare. Prin intermediul acestei proceduri, injectăm, prin anumite tehnici și într-o ordine anume, un cocktail de substanțe personalizat. În funcție de tipologia și nevoile pacientului. De la cristale de calciu care stimulează producția de colagen până la peptide care ajută la construcția de fibre noi de elastină. Lucrăm astfel la fermitate, la elasticitate, la textura pielii. Recomandarea este să efectuăm tratamentul M-Rejuvenation de două ori pe an”, încheie medicul chirurg estetician.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE