2024-05-05 03:05

Cum se face SOCATA, sucul cu cea mai bogată sursă de antioxidanţi și ce flori sunt bune

 |  14:00
Cum se face SOCATA, sucul cu cea mai bogată sursă de antioxidanţi și ce flori sunt bune

Cum se face socata? Fără doar şi poate, socata este una dintre cele mai îndrăgite băuturi ale copilăriei, extrem de sănătoasă, care ajută la ameliorarea multor afecţiuni.

Florile de soc ajută la eliminarea apei din corp, dar şi la dizolvarea excesului de ţesut adipos. Aşadar, socata este şi o băutură recomandată persoanelor care îşi doresc să piardă kilogramele nedorite. 

Socata are şi proprietati diuretice și laxative, dar și efecte benefice în afecțiuni dermatologice, oculare sau cardiace.

În ceea ce priveşte vitaminele pe care socul le conţine, vitamina A, complexul vitaminic B și vitamina C se află pe listă. 

De asemenea, socul poate ajuta la combaterea febrei. Socata poate fi un remediu excelent pentru relaxarea organismului, dar şi pentru depăşirea blocajelor emoţionale.

Socata poate stimula lactația. Având efect galactogog, socata poate ajuta la stimularea lactaţiei. Mai mult decât atât,  florile sunt eficiente în tratarea bolilor degenerative și în activarea sistemului imunitar.

Datorită efectului antiseptic puternic, socata este recomandaă şi pentru reglarea tranzitului intestinal.

Florile de soc ajută la scăderea trigliceridelor din sânge, a zahărului, precum și a nivelului de colesterol, potrivit publicației rxlist.com.

Florile de soc se folosesc şi în curele de detoxifiere a organismului și înlăturarea problemelor renale, mai ales în cazul litiazei renale sau a nisipului la rinichi.

Nu toate florile de soc sunt bune pentru socată. Florile mari şi înflorite, în proporţie de 80,90%, sunt ideale pentru prepararea socatei. Momentul potrivit pentru culegerea florilor de soc este imediat după ploaie sau după rouă.

Cum se face socata, băutura cu cea mai bună sursă de antioxidanţi

Ingrediente socată din flori de soc şi lămâie

30 de flori de soc

un kg de zahăr

un litru de apă

două lămâi tăiate felii

zeama de la două lamâi

Cum se face socata

Într-un borcan de cinci litri se adaugă florile de soc, peste care se pune zahărul şi apa, zeama de lămâie, feliile de lămâie și se umple borcanul cu apă rece.

Toate ingredientele se amestecă foarte bine. Se poat adăuga și cinci grame de drojdie pentru a grăbi fermentația și a se face socata mai repede.

Borcanul se acoperă și se lasă la temperatura camerei, timp de câteva zile. De asemenea, băutura se amestecă în fiecare zi. Socata ar trebui să fie gata după trei zile.

Pentru a fi mai acidulată, se poate lăsa socata acoperită pentru mai multe zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE