2024-05-04 02:14

Cum putem depăși stările de TEAMĂ din această perioadă. Sfaturile specialiștilor

 |  22:13
Cum putem depăși stările de TEAMĂ din această perioadă. Sfaturile specialiștilor

Conflictul armat care are loc la granița țării noastre stârnește îngrijorare, chiar teamă. Psihologii spun că atunci când aceste stări sunt foarte intense și apar des ar putea fi simptome ale tulburării de anxietate. Pot fi însă depăsite.

“Frica este firească! Neputința de a opri ce e acolo e firească. Ce este mai puțin firesc este să ne încurcăm în aceste trăiri și să începem- să acționăm fără a vedea concret consecințele noastre. A ne repezi de exemplu să ajutăm fără să știm cum! Și fără să avem cum! Sau a ne pregăti să facem planuri de scăpare, de fugă, de ieșire din această situație, cât încă nu suntem în această situație” explică Diana Vasile, psihoterapeut, psihoterapeut, fondator al Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei pentru PROTV.

Diana Vasile este psihoterapeut și unul dintre fondatorii Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei. Împreună cu colegii a realizat ghidul: FII bine cu tine în vremuri tulburi.

“Să fii bine cu tine înseamnă să fii capabil să aduni din realitatea ta informația care contează pentru tine. Să avem capacitatea de a ne uita la ce avem nevoie somn, adaptare la viața de zi cu zi. În a ne păstra partial din programul obinuisnuit pe care îl avem, de a ne concetra pe viata noastra, pe ce avem de făcut, de a trăi pur si simplu viața de zi cu zi!” spune Diana Vasile, psihoterapeut.

Un loc important îl joacă familia, dar și prietenii din jurul nostru. Cercetările arată că numărul 1 în protecția sănătății psihice este suportul social, iar asta înseamnă cunoștinte, comunitate, grupurile din care facem parte. Pratic, să ne susținem unii pe alții și să evităm să ne izolăm.

 „Să încercăm să nu intrăm în polemici despre politica mondială și despre teoriile conspirației pentru că oricum nu vom găsi noi adevărul în aceste momente” ne sfătuiește Raluca Anton, psiholog.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE