2024-05-18 08:24

Ce schimbări trebuie să facem iarna în RUTINA de îngrijire a tenului

 |  14:47
Ce schimbări trebuie să facem iarna în RUTINA de îngrijire a tenului

Odată cu venirea frigului, când temperatura aerului scade și sub pragul de îngheț, este important să acordăm o atenție suplimentară îngrijirii tenului nostru. Diferențele de temperatură între spațiile închise și cele exterioare și oscilațiile de umiditate pot cauza neplăceri de ordin medical și estetic la nivelul pielii noastre.

Hidratare și nutriție

”În primul rând, este important să fim atenți la hidratare pentru că, odată cu anotimpul rece, pielea noastră poate deveni uscată, se sensibilizează și vor apărea astfel iritațiile. Acum, trebuie menționat că nu este suficient doar să o hidratăm, deși foarte multe persoane se opresc după acest pas. Este nevoie să îi oferim protecție și să o hrănim foarte bine”, declară Diana Baicu, specialist în industria profesională de frumusețe.

Cum trebuie să ne demachiem

”În sezonul rece, începem întotdeauna cu demachierea, iar cleanserele să aibă o textură cremoasă. Folosim fie lapte demachiant, pe care îl îndepărtăm întotdeauna doar cu tonic, sau folosim cleansere cremoase pe care le aplicăm pe față și care pregătesc tenul pentru a primi celelalte ingrediente, dar care au și proprietatea de a hidrata încă din prima fază foarte bine. Îl masăm foarte bine pe față, după care îl îndepărtăm cu apă sau toner”, spune Diana Baicu.

Sezonul peeling-urilor

”Foarte multă lume se întreabă dacă e bine să exfoliem pielea iarna. Desigur, chiar mai mult decât de obicei. Dacă am evitat până acum să facem peeling-uri chimice la clinica de medicină estetică, acum este momentul pentru că nu ne expunem la soare atât de mult precum vara. Sunt multe persoane care au pete hiperpigmentare sau cicatrici lăsate de acnee. Acum e momentul potrivit să facem aceste tratamente de peeling. Să nu uităm, însă, de aplicarea cremei cu protecție solară, inclusiv iarna, în special cu filtre fizice. În fiecare zi trebuie să facem acest lucru. Dar cu atât mai mult dacă facem peeling.

Recomand, atunci când vă alegeți produsele de exfoliere, să alegeți unele care au și concentrație de alfahidroxiacizi, și de antioxidanți. Astfel exfoliem celulele moarte de la suprafața pielii, dar venim și cu ingrediente care regenerează pielea. Nu exfoliem în fiecare zi. Facem acest lucru cam de două ori pe săptămână.

De exemplu, BABOR Doctor Refine Cellular AHA 10+10 Peeling Gel este un gel de față exfoliant. După utilizarea formulei numai ori pe saptamana”, explică Diana Baicu.

Creme mai grase

”Textura produselor pe care le folosim iarna este recomandat să fie mult mai onctuoasă decât de obicei. Există multe produse lansate în ultimii ani care au rolul de a potența produsele care sunt aplicate ulterior peste ele. Sunt produse sub formă de gel sau cremă, ce conțin uleiuri esențiale speciale în care sunt incluse lipozomi, astfel încât să pătrundă foarte adânc în piele. Rolul lor este ca toate produsele pe care le aplicăm peste să pătrundă cu mult mai multă ușurință în piele”, declară specialistul.

Ce tip de fiole este bine să folosim iarna

”Dacă ne îngrijim tenul cu fiole, este bine să folosim întotdeauna, în special iarna, fiole cu ceramide, peptide, niacinamide în concentrații mari. Ele repară bariera cutanată a pielii. Protejăm astfel pielea și stimulăm procesul de regenerare. Niacinamidele susțin rejuvenarea naturală a pielii, repară bariera naturală de protecție și susține procesul natural de regenerare”, explică Diana Baicu.

Atenție la îngrijirea buzelor și a zonei ochilor

”O zonă extrem de importantă în sezonul rece este cea a buzelor și a ochilor. Nu le neglijăm sub nicio formă! Folosim produse onctuoase pe care le putem aplica sub formă de cremă ziua, iar seara sub formă de mască. Le aplicăm în strat mai gros pe care îl menținem 10 minute, iar apoi ștergem fără să folosim apă sau toner.”, adaugă specialistul.

Suplimente alimentare sau nutricosmetice

”De asemenea e important să folosim suplimente alimentare sau nutricosmetice care au rol de detoxifiere a întregului organism. Produse pe bază de plante medicinale, combinate în așa fel încât să avem efect depurativ. Punem în apă un stick sau două pe zi și bem lichidul obținut", explică Diana Baicu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE