2024-04-26 17:30

Studiu: Ce ALIMENT îți scurtează viața și care te face să trăiești mai mult

 |  23:21
Studiu: Ce ALIMENT îți scurtează viața și care te face să trăiești mai mult

Fiecare hotdog pe care îl mănâncă o persoană îi scurtează viața cu 36 de minute, potrivit unui nou studiu, relatează The Telegraph.

Cu toate acestea, o persoană poate, de asemenea, să adauge câteva minute la speranța de viață prin consumul de alimente mai sănătoase. O porție de nuci, de exemplu, adaugă aproape 26 de minute, în timp ce un sandviș cu unt de arahide și dulceață oferă unei persoane mai mult de o jumătate de oră de viață în plus.

Constatările au fost făcute de experții de la Universitatea din Michigan, care au creat o metodă standardizată de evaluare a amprentei de carbon și a impactului nutrițional a aproape 6.000 de alimente.

Indicele nutrițional pentru sănătate s-a axat pe găsirea unei modalități de a calcula influența directă a diferitelor mese, gustări și băuturi. Acesta funcționează prin calcularea impactului pe care îl are asupra sănătății un gram din orice aliment și apoi prin extinderea acestei valori la o porție standard.

Dar fiecare produs alimentar contribuie la o ecuație unică și nu este nevoie ca o persoană să facă schimbări majore în alimentație pentru a obține rezultate, au spus cercetătorii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE