2024-05-04 17:20

Alimentele DE EVITAT în Postul Crăciunului

 |  20:07
Alimentele DE EVITAT în Postul Crăciunului

În perioada Postului Crăciunului se fac foarte multe greşeli în alimentaţie din cauza limitării produselor de origine animală. Există câteva alimente pe care credincioşii le consumă în mod regulat în post şi care au efecte extrem de nocive asupra corpului. Postul Crăciunului 2022 durează 40 de zile, însă se ține multe mai uşor decât Postul Paştelui, având în vedere că sunt multe zile în care se dă dezlegare la pește de către Biserica Ortodoxă.

Cele 40 de zile de post nu sunt o misiune foarte uşoară pentru enoriaşi, mai ales că aceştia vor trebui să-şi asigure porţia zilnică de vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade.

Mulţi dintre cei care vor să ţină Postul Crăciunului fac greşeli în ceea ce priveşte alimentaţia, întrucât consumă în mod regulat anumite produse care sunt o adevărată bombă calorică.

Există câteva alimente pe care toţi cei care vor să ţină Postul Crăciunului trebuie să le evite, precum pateul vegetal sau margarina, unul dintre alimentele pe care îl găsim în mai toate frigiderele.

Alimentele de evitat în Postul Crăciunului

Printre alimentele de evitat în Postul Crăciunului se numără pateul vegetal. Acest tip de aliment este unul dintre cele mai consumate produse în această perioadă.

Cu toate acestea, combinaţia dintre pâine şi acest pateu vegetal este una foarte dăunătoare pentru organism şi este considerată chiar o bombă calorică.

Mai mult decât atât, pateul vegetal este bogat în E-uri, gluten, sare în exces sau amidon, scrie doc.ro

Soia este alt aliment de evitat în Postul Crăciunului. Din păcate, cele mai multe produse din soia sunt modificate genetic. Consumul unui astfel de produs poate duce la modificări hormonale.

Margarina, unul dintre alimentele pe care îl găsim în mai toate frigiderele, nu ar trebui deloc consumată. Margarina are foarte multe grăsimi trans, acele grăsimi care favorizează depunerea colesterolului pe vasele de sânge.

Consumată pe termen lung, acest aliment de evitat în Postul Crăciunului, poate duce la apariţia bolilor cardiovasculare. Totodată, grăsimile hidrogenate din margarină slăbesc sistemul imunitar, provocând şi rezistenţă la insulină.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE