2024-04-29 21:24

VIETNAM. Ministerul Sănătății avertizează că antiviralul Molnupiravir poate afecta gravidele, copiii și tinerii până la 18 ani

 |  10:12
VIETNAM. Ministerul Sănătății avertizează că antiviralul Molnupiravir poate afecta gravidele, copiii și tinerii până la 18 ani

Cea mai recentă ședință a Consiliului Medicamentului din cadrul Ministerului Sănătății din Vietnam, consacrată eliberarării unui certificat de înregistrare a medicamentului antiviral Molnupiravir, a anunțat că acest medicament anti-COVID nu trebuie utilizat de femeile însărcinate, copiii și tinerii sub 18 ani, din cauza efectelor secundare, medicamentul afectând atât sănătatea gravidelor, cât și a femeilor în general și a copiilor, dar și sperma masculină.

Molnupiravir este utilizat actualmente pentru a trata forme de COVID-19, ușoare până la moderat, la adulții COVID-19 pozitivi cu cel puțin un factor de risc pentru boală severă, potrivit anunțului consiliului de administrație.

Panelul MS din Vietnam recomandă ca Molnupiravir să fie utilizat la pacienții cu debut de simptome mai puțin de 5 zile, neutilizat mai mult de 5 zile consecutiv, neutilizat pentru profilaxia post- sau pre-expunere pentru prevenirea COVID.

Pentru femeile însărcinate și care alăptează, Molnupiravir nu este recomandat pentru utilizare în timpul sarcinii. Femeile care intenționează să rămână gravide trebuie să utilizeze metode contraceptive eficiente în timpul tratamentului și timp de 4 zile după ultima doză de Molnupiravir.

Pentru copii și adolescenți, Molnupiravir nu trebuie utilizat la pacienții cu vârsta sub 18 ani, din cauza posibilelor efecte asupra dezvoltării oaselor și a cartilagiilor.

Pentru bărbați, panelul spune că molnupiravirul poate afecta sperma, deși riscul este considerat scăzut. Prin urmare, bărbații care utilizează Molnupiravir trebuie să utilizeze o metodă de contracepție sigură în timpul tratamentului și timp de cel puțin 3 luni după ultima doză de Molnupiravir. Pentru a asigura siguranța și eficacitatea, consiliul consideră că Molnupiravir trebuie utilizat numai pe bază de prescripție medicală, în conformitate cu indicațiile, limitele de utilizare și avertismentele și precauțiile medicamentului.

Consiliul consultativ pentru înregistrarea medicamentelor a mai spus că Molnupiravir este în prezent autorizat pentru vânzare în Marea Britanie, SUA, Japonia și un număr de alte țări din Asia. În Vietnam, pe 5 ianuarie, consiliul s-a întrunit și a convenit să propună Ministerul Sănătății să acorde permise de vânzare condiționată pentru 3 medicamente care conțin ingredientul activ Molnupiravir. Administrația pentru medicamente din Vietnam a spus că pregătește documente pentru licențierea medicamentului.

Până în prezent, peste 400.000 de doze de Molnupiravir au fost distribuite în 53 de provincii și orașe vietnameze într-un program de tratament controlat din august 2021 și până acum. Din cauza cererii mari pentru Molnupiravir, ca și pentru Arbidol, a existat și încă mai persistă o situație de „piață neagră” pentru aceste medicamente.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE