2024-04-26 21:16

Vaccinul anti-COVID va fi TESTAT de compania Pfizer și pe copii

 |  23:42
Vaccinul anti-COVID va fi TESTAT de compania Pfizer și pe copii

Pfizer a anunţat, vineri, semnarea unui acord cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru câteva zeci de milioane de doze care urmează să ajungă în ţările defavorizate.

Dozele vor fi folosite într-un studiu clinic privind vaccinul COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani care au fost înscrişi pe liste speciale.

Studiul, anunţat în luna octombrie a anului trecut, are peste 2000 de participanţi, şi se efectuează pentru a se extinde utilizarea serului pe grupe de vârstă.

În prezent, din cauza lipsei informaţiilor din studii, vaccinurile Pfizer/ BioNTech şi Moderna nu sunt administrate copiilor cu vârste sub 16, respectiv 18 ani.

Acordul dintre Pfizer şi OMS presupune livrarea, prin programul COVAX, creat de OMS, a 40 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, cu accent pe ţările defavorizate.

"Cele 40 de milioane de doze anunţate azi (n.r vineri) vor fi vândute pe o bază non-profit. Este vorba despre un acord iniţial. Mai multe doze ar putea fi vândute prin programul COVAX în viitor”, a spus CEO-ul Pfizer, Albert Bourla potrivit TheGuardian.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE