2024-04-26 21:03

VACCINARE COVID. Când ar putea fi atinsă imunitatea de grup în România

 |  15:06
VACCINARE COVID. Când ar putea fi atinsă imunitatea de grup în România

Alexandru Rafila a declarat miercuri că imunitatea de grup la coronavirus în țara noastră ar putea fi atinsă undeva în luna octombrie, cu condiția ca autoritățile să mențină un ritm accelerat de vaccinare.

„Eu cred, şi mă refer la scenariul cel mai optimist pe care îl văd, dacă tragem toţi în aceeaşi direcţie, atunci probabil că acea ţintă de obţinerea a imunităţii de grup ar putea fi atinsă la toamnă, la sfârşitul lunii septembrie sau în luna octombrie. Adică, o perioadă suficientă de timp în care să putem să menţinem acest ritm de 100.000 de persoane vaccinate zilnic, care ar oferi atingerea ţintei respective”, a declarat Alexandru Rafila.

„Restricţiile oferă doar momente de respiro, adică se introduc restricţii mai mult sau mai puţin dure, scade la un moment dat incidenţa bolii, ele se ridică, după care, după un interval de timp, restricţiile se reintroduc. Vreau să terminăm cu această reîntoarcere la restricţii şi să urmăm calea în care restricţiile sunt ridicate o dată pentru totdeauna”, a conchis deputatul PSD.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE