2024-05-03 04:04

Starea fetiţei cu boala Wilson, supusă unui transplant de ficat și reoperată, este extrem de critică

 |  14:39
Starea fetiţei cu boala Wilson, supusă unui transplant de ficat și reoperată, este extrem de critică

Starea fetiţei de 5 ani cu boala Wilson, supusă la sfârşitul lunii trecute unui transplant de ficat la Institutul Fundeni este extrem de critică la o zi după ce a fost reoperată.

"În prima zi după reintervenţia chirurgucală starea fetiţei transplantate se mentine extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susţinute de terapie intensivă", a transmis marţi Institutul Fundeni.

Reprezentanţii Institutului Fundeni din Bucureşti afirmau luni seară că starea fetiţei s-a agravat progresiv în ultimele trei zile, astfel că a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale, starea ei fiiind critică. "După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate", au arătat reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni, luni seară, într-un comunicat de presă.

Fetiţa a fost supusă unui transplant hepatic în 30 aprilie, când a primit o porţiune de ficat de la un tânăr de 17 ani intrat în moarte cerebrală.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE