2021-04-15 11:51

Situație dramatică în Gorj: un inspector ISP, infectat cu COVID-19, a decedat din cauze absurde

 |  16:16
Situație dramatică în Gorj: un inspector ISP, infectat cu COVID-19, a decedat din cauze absurde

Şeful Inspecţiei de Sănătate Publică Gorj, bolnav de COVID, a murit după ce sistemul de ventilație al ambulanței care îl transporta la București s-a defectat pe drum. Echipajul medical a oprit la spitalul de urgență din Râmnicu Vâlcea, unde bolnavul a decedat după câteva ore.

Bărbatul a fost internat la spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești pe 1 martie. Starea lui sănătate s-a agravat, aşa că medicii au decis ieri după amiază sa-l transfere la un spital din București. O ambulanță dotată cu sistem de ventilație l-a preluat pe bolnav.

Între Horezu și Vâlcea o siguranță a sistemului electric s-a defectat și a decuplat ventilatorul pacientului. Echipajul a trecut la ventilatie mecanică și a oprit la spitalul de urgență din Râmnicu Vâlcea, pentru că era cel mai apropiat. Acolo pacientul a fost stabilizat. Dar după câteva ore, starea lui s-a înrăutățit și a intrat în stop cardiorespirator. Manevrele de resuscitare nu au reușit. Bărbatul avea 48 de ani.

Prefectul județului Gorj va trimite luni corpul de control la Serviciul de Ambulanță, ca să verifice dacă s-au respectat toate procedurile, iar raportul va fi făcut public.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE