2024-05-07 22:34

Se pregătesc CENTRELE de vaccinare anti-COVID. Unde vor fi organizate

 |  22:51
Se pregătesc CENTRELE de vaccinare anti-COVID. Unde vor fi organizate

În cursul săptămânii viitoare, vor fi avizate centrele de vaccinare anti-COVID din România, după cum a anunțat chiar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei la nivel național. Medicul a precizat că cifrele sunt în schimbare, numărul centrelor de vaccinare crescând în cursul zilei de miercuri, comparativ cu ziua de marți.

Numărul centrelor de vaccinare împotriva infecției cu SARS-CoV-2, a crescut în cursul zilei de miercuri, comparativ cu ziua de marți.

„Faţă de ziua precedentă numărul centrelor de vaccinare a fost crescut. (...) A crescut nevoia centrelor de vaccinare, nu semnificativ. De pildă, dacă ieri vorbeam de aproape 302 centre de vaccinare în unităţi sanitare, astăzi vorbim de circa 350. Pentru restul categoriilor populaţiei, dacă ieri vorbeam de 597 de centre, astăzi vorbim în jur de 700 de centre. În ceea ce priveşte centrele mobile de vaccinare, acele caravane mobile, în momentul de faţă avem o nevoie estimată de circa 80 de caravane mobile. Sunt lucruri care se află în dinamică”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Agerpres.

Totodată, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a anunțat că centrele vor fi avizate în cursul săptămânii vitoare.

„Decizia de avizare şi de organizare a unui centru de vaccinare putem săptămâna viitoare să o emitem având în vedere faptul că în această săptămână ne propunem să iasă un ordin comun de ministru care prevede înfiinţarea, organizarea şi avizarea acestor centre de vaccinare, precum şi desemnarea centrului naţional de stocare - Institutul Cantacuzino şi a celor şase centre regionale de stocare a vaccinului la nivel naţional”, a dăugat medicul Valeriu Ghoerghiță, potrivit sursei citate mai sus.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a anunțat că în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie, ar putea exista o simulare a vaccinării anti-COVID în țară.

„Ne dorim, sper să şi reuşim, un exerciţiu naţional de simulare la nivel naţional în care să identificăm, să învăţăm de fapt, din tot acest lanţ logistic - de la recepţia vaccinurilor, stocare, distribuţie, organizarea centrelor de vaccinare, să avem această simulare la nivel naţional pentru a identifica eventualele disfuncţionalităţi şi pentru a le corecta din timp aşa încât la momentul începerii efective a activităţilor de vaccinare lucrurile să se desfăşoare fără întrerupere. Ne dorim ca înainte de sărbătorile de iarnă, în cea de-a treia săptămână din decembrie, să putem fi capabili să facem această simulare naţională”, a explicat medicul Gheorghiță, potrivit sursei citate mai sus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE