2024-04-26 21:29

SANITAS: Peste 70% dintre medici și aproape 60% din asistenții medicali sunt vaccinați anti-COVID sau au trecut prin boală

 |  11:00
SANITAS: Peste 70% dintre medici și aproape 60% din asistenții medicali sunt vaccinați anti-COVID sau au trecut prin boală

Un procent de 68,22% dintre medici s-au vaccinat cu schema completă împotriva coronavirusului, în timp ce alţi 0,30% s-au vaccinat cu prima doză, potrivit informaţiilor publicate luni de Federaţia SANITAS din România.

Pe de altă parte, 28,42% dintre medici nu s-au vaccinat, iar alţi 2,84% au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni, aceştia din urmă dezvoltând anticorpi, astfel că ei pot amâna decizia vaccinării, se menţionează într-un comunicat postat de Federaţia SANITAS pe Facebook.

"Medicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 70%! Doar 28,42% dintre medici sunt nevaccinaţi; 68,52% sunt vaccinaţi (fie cu schemă completă de vaccinare, fie doar cu prima doză); la aceştia se adaugă aproape 3 procente medici care au trecut prin boală în ultimele şase luni şi au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea mai poate fi amânată", se precizează în documentul citat.

Numai 0,22% dintre medici declară că au contraindicaţii la vaccinare, conform organizaţiei sindicale.

Evaluarea a fost realizată de Federaţia SANITAS pe baza datelor statistice colectate la nivelul lunii iulie din spitalele publice din România, eşantionul cuprinzând atât instituţiile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, cât şi pe cele care funcţionează în reţele de instituţii publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere şi autorităţi publice centrale (Transporturi, Justiţie, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Judeţene de Ambulanţă şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară, potrivit Federaţiei SANITAS.

În ceea ce priveşte numărul asistenţilor medicali vaccinaţi cu schema completă, acesta indică 54,61% din total, în timp ce alţi 0,67% au fost vaccinaţi cu prima doză.

Pe de altă parte, 40,36% dintre asistenţii medicali nu au fost vaccinaţi.

De asemenea, 4,07% dintre asistenţii medicali au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele şase luni şi "au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea, în cazul lor, mai poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol", apreciază Federaţia SANITAS.

"Aproape 60% dintre asistenţii medicali care lucrează în spitale sunt fie vaccinaţi, fie au dezvoltat anticorpi în urma infectării cu SARS-CoV-2. Statistic, 55,28% dintre asistenţii medicali sunt vaccinaţi (fie cu schemă completă, fie cu prima doză). La acestea se adaugă peste 4 procente (4,07%) asistenţi medicali care s-au infectat cu SARS-CoV-2 în ultimele şase luni şi au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea, în cazul lor, mai poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. 40,36% din această categorie profesională nu s-au vaccinat, iar 0,29% declară că au contraindicaţii medicale la vaccinare", se menţionează în comunicatul Federaţiei SANITAS.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE