2024-04-26 13:56

România va investi peste 350 milioane de euro pentru DIGITALIZAREA sistemului de sănătate

 |  16:05
România va investi peste 350 milioane de euro pentru DIGITALIZAREA sistemului de sănătate

Peste 350 de milioane de euro vor fi investite în achiziţionarea de sisteme software şi hardware pentru transformarea procesului administrativ, de raportare şi clinic în format digital, este concluzia discuţiilor avute vineri de conducerea Ministerului Sănătăţii cu toţi actorii implicaţi în procesul de digitalizare a sistemului de sănătate în vederea pregătirii ghidurilor de finanţare pentru cele patru componente de digitalizare prevăzute în PNRR.

Este vorba despre dezvoltarea de sisteme digitale complexe pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în valoare de 80 de milioane de euro care vin în completarea celor existente, de digitalizarea fluxurilor administrative, financiare, logistice şi clinice în minimum 200 de unităţi sanitare, proiecte în valoare totală de 150 de milioane de euro, digitalizarea aparatului administrativ din sănătate în valoare de 50 de milioane de euro şi dezvoltarea unui sistem complex de telemedicină în valoare de 50 de milioane de euro, complementar cu sistemele dezvoltate prin intermediul proiectelor Băncii Mondiale din Ministerul Sănătăţii.

”Digitalizarea sistemului de sănătate, concomitent cu realizarea investiţiilor majore pe care le facem atât pentru medicina primară – prespitalicească, cât şi pentru cea spitalicească este esenţială pentru un sistem de sănătate corect. Construim, adaptam legislaţia prin reforme consistente, în special pentru resursa umană, dezvoltăm noi modele de plată a serviciilor de sănătate în colaborare cu CNAS, digitalizăm fluxurile administrative şi clinice. Mulţumesc tuturor instituţiilor şi colegilor care au dat curs invitaţiei noastre de a discuta în detaliu planul de acţiuni şi modul în care vom realiza tot acest procesde digitalizare”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, potrivit unui comunicat.

Evenimentul a fost moderat de Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, responsabil de implementarea şi monitorizarea PNRR.

”Cea mai corectă abordare este aceea de a colabora permanent cu profesioniştii din sănătate. Ne bucură că, până acum, toate apelurile de proiecte din PNRR s-au realizat fără întârzieri, fiind deja injectate peste 4 miliarde de lei în sistemul de sănătate din România. Cheia succesului este şi va rămâne colaborarea”, a declarat secretarul de stat, Dr. Alexandru Rogobete, citat de News.ro.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanţă, Agenţiei Naţionale de Transplant, ANMDR, ANMCS, Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Autorităţii pentru Digitalizarea României, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Institutului pentru Managementul Serviciilor de Sănătate şi manageri din unităţile sanitare din România.

Evenimentul a avut loc în format hibrid, fiind conectaţi în permanenţă peste 250 de reprezentanţi ai spitalelor din Romania, viitorii beneficiari ai proiectelor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE