2024-05-19 07:52

RISCURILE în tratamentul post-COVID cu terapia hiperbară

 |  22:29
RISCURILE în tratamentul post-COVID cu terapia hiperbară

Remus Mihalcea, specialist ORL şi fost manager al Spitalului Colentina din Bucureşti, a precizat care sunt riscurile terapiei hiperbare în recuperarea post-COVID: "Se ştie că terapia hiperbară are indicații doar în anumite patologii. Nu se face oricum", spune specialistul.

"Singura terapie în urma bolii este kinetoterapia şi recuperarea respiratorie. Peste 90% din pacienți îşi recuperează funcția respiratorie la 3-6 luni de la vindecare. În rest, se ştie că terapia hiperbară are indicații doar în anumite patologii. Nu se face oricum. Se face la indicația unui specialist şi are o paletă foarte restrânsă", a spus specialistul.

Întrebat ce riscă un pacient care a avut COVID-19 şi alege o astfel de terapie, medicul Remus Mihalcea a precizat că decesul poate fi unul dintre riscuri.

„Riscurile sunt acestea, se poate ajunge chiar şi la deces. Până acum o săptămână, nu existau studii, nici la nivel naţional, nici la nivel internațional care să ateste că terapia hiperbară aduce beneficii, în această boală.

Dimpotrivă, arată foarte multe complicații ce pot apărea. Repet: nu există studii de specialitate în acest sens. Tot ce circulă în mediul online şi pe reţelele de socializare sunt, ca să zic așa, fake news date de aşa ziși specialiști în medicină. Din păcate, există riscuri foarte mari", a conchis medicul Remus Mihalcea în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE