2024-05-19 14:58

Primul studiu clinic pentru un vaccin NAZAL care poate încetini Alzheimer-ul

 |  21:43
Primul studiu clinic pentru un vaccin NAZAL care poate încetini Alzheimer-ul

Un vaccin care poate încetini și chiar preveni boala Alzheimer dă noi speranțe multor pacienți. După 20 de ani de cercetări, echipa de specialiși a unui spital din Boston a început primul studiu clinic uman.

Pacienții vor primi tratamentul timp de o jumătate de an, iar doza adecvată de vaccin va fi stabilită în funcție de analizele lor de sânge.

Vaccinul nazal se administrează în două doze, la distanță de o săptămână. Primul studiu clinic pe oameni va începe luna viitoare. Vor fi 16 participanți, cu vârste cuprinse între 60 și 85 de ani, care prezintă simptome vizibile de Alzheimer. Vaccinul folosește o nouă imunoterapie realizată din proteine derivate din membrana exterioară a anumitor bacterii. Pe scurt, sunt activate celulele albe din sânge găsite în ganglionii limfatici pentru a migra către creier și a curăța zonele afectate de boală, transmite Protv.

Dacă testele vor dovedi că vaccinul este sigur și eficient, acesta ar putea reprezenta un tratament non-invaziv pentru pacienții care suferă de Alzheimer. În plus, ar putea fi administrat mai devreme, ajutând astfel la prevenirea maladiei la persoanele cu risc.

Încetinirea acestei boli este vitală pentru milioane de oameni. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE