2024-04-26 16:04

Primul medicament anti COVID-19 va fi disponibil în farmacii

 |  21:22
Primul medicament anti COVID-19 va fi disponibil în farmacii

Rusia a aprobat primul medicament împotriva COVID-19, Coronavir, care va fi diponibil în farmacii în baza unei rețete medicale. Un al doilea medicament împotriva coronaviruslui, Avifavir, va ajunge pe rafturi în luna mai.

Ambele tratamente se bazează pe medicamentul favipiravir, care a fost creat în Japonia şi este utilizat pentru infecțiile virale. Anunţul venit din partea R-Pharm este un alt pas pe care țara îl face pentru a prelua conducerea globală în cursa împotriva virusului.

Rusia exportă deja teste COVID-19 şi a încheiat mai multe înţelegeri internaţionale pentru a vinde vaccinul Sputnik-V, primul vaccin din lume împotriva coronavirusului. 

Compania R-Pharm a declarat că a primit aprobare pentru Coronavir după studiile clinice din fază III, care au implicat 168 de pacienţi cu COVID-19. Medicamentul a fost aprobat pentru prima dată în spital pentru a trata COVID-19 în iulie, a arătat un raport guvernamental.

R-Pharm a început deja discuţiile cu farmaciile din Rusia pentru comenzi, a spus purtătorul de cuvânt al companiei. Medicamentul este produs la unitatea R-Pharm din Yaroslavl, la aproximativ 300 km nord-est de Moscova.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-18

In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu a răbufnit împotriva Guvernului Orban: ”Am înțeles, sunteți PROȘTI”

Un TIR a ars complet pe DN 61, incendiul a ajuns la pădurea din apropiere

Primele declarații ale lui Meme Stoica, după infectarea cu COVID-19

De ce unii copii sunt predispuși complicațiilor, în urma infecției COVID-19

Profesor din Tulcea REȚINUT după ce a făcut SEX cu eleve de 14 ani




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE