2024-05-07 22:37

Prima APLICAȚIE care revoluționează sistemul medical din România

 |  17:38
Prima APLICAȚIE care revoluționează sistemul medical din România

A fost lansată prima aplicație care revoluționează sistemul medical din România. S-a reușit astfel digitalizarea tuturor serviciilor medicale, de la sate şi până la cele mai mari oraşe și municipii.

Denumită Heymedica, în aplicație au fost introduse toate spitalele, laboratoarele, clinicile, farmaciile şi cabinetele stomatologice din ţară, dar și toți medicii, fiecare cu specializarea lui.

Utilizatorii pot să vadă în timp real ce servicii există în oricare spital în doar câteva secunde. Sistemul bazat pe inteligența artificială îl ajută pe utilizator să își găsească cel mai apropiat medic sau spital, în funcție de simptome.

"Am făcut un cloud unde poți sa îți pui dosarul medical. Tu ești proprietarul datelor", a afirmat dr Horea Timiș, promotor al aplicației.

Aplicația este deja folosită de medici din țară dar și din străinătate, scrie antena3.ro. Poate fi accesată gratuit, însă pe viitor va avea nevoie de investiții, pentru întreținerea şi dezvoltarea sa. De aceea, dezvoltatorii speră să obţină fonduri europene în acest sens.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE