2024-04-26 21:02

PREMIERĂ MEDICALĂ. Transplant hepatic la copil efectuat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu"

 |  18:00
PREMIERĂ MEDICALĂ. Transplant hepatic la copil efectuat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu"

Primul transplant hepatic la copil a fost efectuat sâmbătă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală, fiind vorba despre un pacient de 11 ani cu insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată, informează Agerpres.

Intervenţia face parte din programul de transplant început de scurt timp în Spitalul "Grigore Alexandrescu".

''În data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" s-a efectuat primul transplant hepatic la copil, care face parte din programul de transplant început de scurt timp în spitalul nostru'', informează reprezentanţii spitalului într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pacientul căruia i s-a efectuat transplantul hepatic este în vârstă de 11 ani şi era cunoscut cu insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată.

Starea imediat postoperatorie este stabilă, precizează sursa citată.

Intervenţia a fost efectuată de o echipă de chirurgi a Spitalului ''Grigore Alexandrescu'', coordonată de conferenţiar doctor Laura Bălănescu, şi o echipă de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, formată din profesor universitar doctor Irinel Popescu şi medicul Doina Hrehoreţ.

Această echipă mixtă a fost coordonată de profesor universitar doctor Irinel Popescu.

Echipa de medici anestezişti a fost formată din doctor Ruxandra Fota din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi din medicii Florin Rusu şi Alexandru Baetu din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'', echipa de anestezie fiind coordonată de medicul Ruxandra Fota.

''Aducem mulţumiri deosebite Ministerului Sănătăţii şi în special domnului profesor universitar doctor Alexandru Rafila şi Agenţiei Naţionale de Transplant, domnului director executiv doctor Guenadiy Vatachki şi domnului doctor Victor Zota, care au făcut toate eforturile şi demersurile legale pentru ca această intervenţie să se desfăşoare în cadrul clinicii noastre'', se menţionează în comunicat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE