2024-05-19 12:28

Pastila Pfizer împotriva Covid, aprobată în America

 |  22:01
Pastila Pfizer împotriva Covid, aprobată în America

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din America a autorizat folosirea pastilei antiCovid dezvoltată de Pfizer. Pilula Pfizer, Paxlovid, este primul medicament antiviral oral autorizat de FDA, conform CNBC.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat pentru CNBC la începutul acestei luni că au livrat deja produsele în SUA, dar că pastilele vor fi disponibile după ce se va primi undă verde de la FDA.

Tratamentul de la Pfizer se administrează în două comprimate de 150 de miligrame împreună cu o tabletă de 100 de miligrame dintr-un medicament pentru HIV, Ritonavir, de două ori pe zi. Acesta din urmă ajută la încetinirea metabolismului pacientului, ceea ce permite ingredientelor din Paxlovid să rămână active în organism într-o concentrație mai mare pentru o perioadă mai lungă.

Pastila este destinată adulților și copiilor de peste 12 ani, care au peste 40 de kg, conform FDA. Paxlovid este disponibil numai pe bază de rețetă și trebuie dat cât mai repede de la stabilirea diagnosticului. 

De asemenea, și compania Merck a încheiat un contract cu guvernul SUA pentru a furniza câteva milioane de pastile, Molnupiravir, care încă așteaptă aprobarea. Pastila produsă de Merck se ia la fiecare 12 ore timp de cinci zile după debutul simptomelor. 

În UE, aceasta a fost aprobată în Danemarca. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE