2024-04-27 06:46

OMS nu susţine certificatul de vaccinare dorit de şefa UE

 |  23:59
OMS nu susţine certificatul de vaccinare dorit de şefa UE

Comitetul de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că sfătuieşte statele să nu solicite călătorilor internaţionali să prezinte la intrarea în ţară un document care să facă dovada vaccinării titularului.

"Având în vedere că impactul vaccinurilor în reducerea transmisiei coronavirusului este încă necunoscut iar disponibilitatea actuală a vaccinurilor este prea limitată, Comitetul de Urgenţă al OMS recomandă ţărilor să nu solicite călătorilor care intră în ţară să facă dovada vaccinării.

Comitetul a sfătuit statele să implementeze măsuri coordonate, bazate pe probe, pentru în vederea călătoriilor sigure şi să împărtăşească OMS experienţele şi bunele practici dobândite în acest proces", se spune într-o declaraţie difuzată vineri, pe site-ul său, de instituţia citată.

Poziţia OMS este aparent în contradicţie cu entuziasmul cu care şefa Comisiei Europene a salutat o iniţiativă a Greciei de impunere a unui certificat de vaccinare pe plan european.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susţine iniţiativa Greciei, care vrea introducerea certificatului de vaccinare recunoscut în toate statele europene.

"Este o obligaţie medicală să deţii un certificat care dovedeşte că te-ai vaccinat. Prin urmare, salut iniţiativa premierului grec, în ceea ce priveşte un certificat de vaccinare cu recunoaştere mutuală în statele europene", a spus von der Leyen într-o discuţie cu presa înaintea unei vizite la Lisabona, conform Euractiv.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE