2024-04-26 09:25

Obiectiv atins pentru UE: 70% din populație a fost vaccinată. În ce situație se află România

 |  15:00
Obiectiv atins pentru UE: 70% din populație a fost vaccinată. În ce situație se află România

Obiectivul UE de a vaccina cu cel puțin o doză 70% din populația adultă în iulie a fost atins, a anunțat, marți, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Von der Leyen a mai anunțat că 57% dintre cetățenii UE au primit și rapelul. 

”Uniunea Europeană s-a ținut de cuvânt. 70% dintre adulții din UE cu cel puțin o doză de vaccin, iar 57% sunt vaccinați complet”, a scris liderul C.E. pe Twitter. 

Von der Leyen a reiterat, în ciuda veștilor pozitive, apelul la populație să se vaccineze, în contextul în care varianta Delta a coronavirusului este foarte periculoasă. 

„Fac apel către toți cei care au posibilitatea să se vaccineze. Pentru propria sănătate și pentru a-i proteja pe ceilalți”, a mai scris von der Leyen, care a adăugat că UE va continua să furnizeze cantități suficiente de vaccinuri.

În România, puțin peste 31% din populația adultă a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, iar 30% a primit schema completă. 

Potrivit ultimelor date publicate de INS, acoperirea vaccinală nu depășește 40% la nicio grupă de vârstă din țară, iar din categoria cu cel mai mare risc, doar un român din trei s-a imunizat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE