2024-04-26 05:54

Nu vrei să te vaccinezi împotriva COVID-19? S-ar putea să primești amendă de 135 euro. În ce țară din Europa s-a propus proiectul de lege?

 |  12:06
Nu vrei să te vaccinezi împotriva COVID-19? S-ar putea să primești amendă de 135 euro. În ce țară din Europa s-a propus proiectul de lege?

Franța intenționează să modifice proiectul de lege privind vaccinarea anti-COVID, iar cei care refuză să se imunizeze vor fi sancționați cu o amendă de 135 de euro. Sancțiunile ar urma să fie introduse odată cu noul proiect de lege.

Bernard Jomier este inițiatorul proiectului de lege ce stabilește obligativitatea vaccinării anti-COVID și dorește să modifice setul de legi propuse de socialiștii din Senat.

Proiectul de lege privind obligativitatea vaccinării aparține grupului socialist, iar în prezent, inițiatorul său, Bernard Jomier dorește să îl modifice și să aducă sancțiuni pentru persoanele care refuză vaccinarea, notează Liberation.

Amenda, pentru persoanele care refuză vaccinarea ar urma să fie de 135 de euro, iar dacă o persoană refuză de trei ori consecutiv imunizarea, într-o lună, atunci sancțiunea ajunge la 1.500 de euro.

Proiectul socialiștilor va fi analizat în data de 6 octombrie, iar sancțiunile ar urma să se aplice începând de la 1 ianuarie 2022. Sancțiunile vor fi introduce de anul viitor pentru a le putea oferi tuturor cetățenilor timpul necesar pentru a se conforma, scrie b1.ro.

În Franța există 11 vaccinuri obligatorii pentru cetățeni, iar de ele sunt condiționate mai multe aspecte ale vieții de zi cu zi. Spre exemplu, din 2018, schema de vaccinare condiționează admiterea și menținerea unui copil într-o școală, dar și participarea la o tabără de vară.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE