2022-08-13 22:17

Noi reguli pentru părinții care au și copiii INFECTAȚI cu COVID

 |  19:04
Noi reguli pentru părinții care au și copiii INFECTAȚI cu COVID

Ministerul Sănătăţii anunţă, luni, că părinţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi trataţi în secţiile de pediatrie unde se află internaţi şi copiii lor, fiind efectuate modificări ale actelor normative în acest sens.

”Începând de astăzi, 13 septembrie 2021, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19”, a transmis, luni, MInistrul Sănătţii. 

Sursa citată a precizat că, în acest sens, Ministerul Sănătăţii a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2  la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 şi a listei spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competenţa. 

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021. 

”În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE