2023-03-24 05:25

MS: Opt noi MEDICAMENTE GRATUITE pentru bolnavii de CANCER, diabet şi boli rare

 |  17:00
MS: Opt noi MEDICAMENTE GRATUITE pentru bolnavii de CANCER, diabet şi boli rare

Ministerul Sănătăţii a publicat vineri un proiect de hotărâre de Guvern care permite introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite a opt noi medicamente, dintre care două sunt aprobate pentru noi indicaţii terapeutice. Medicamentele sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, diabet zaharat şi boli rare.

Pentru toate aceste medicamente au fost emise decizii de includere condiţionată şi încheiate contracte cost-volum, a precizat Ministerul Sănătăţii.

"Moleculele pentru care a fost emisă de către ANMDMR decizie de includere necondiţionată în lista medicamentelor compensate şi gratuite au fost trimise comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii pentru estimarea consumului. În perioada imediat următoare, aceste medicamente vor fi incluse pe listă printr-o hotărâre de Guvern", se arată într-un comunicat remis Agerpres.

În cursul anului trecut, au fost introduse prin trei hotărâri de Guvern un număr de 76 de molecule noi faţă de anul 2021 când au fost introduse 56 de molecule.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE