2024-04-26 19:01

Ministrul Sănătății ia în calcul să impună RESTRICȚII pentru vânzarea antibioticelor

 |  22:05
Ministrul Sănătății ia în calcul să impună RESTRICȚII pentru vânzarea antibioticelor

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat că ia în calcul varianta ca antibioticele să nu mai fie eliberate nici măcar pe bază de rețetă simplă. Asta în contextul în care România se situează pe primul loc în Europa la consumul de astfel de medicamente.

„Prescrierea de antibiotice trebuie să fie potrivită cu boala, adică antibiotice de rezervă nu trebuie prescrise ca antibiotice de primă intenţie.

Eliberarea antibioticelor din farmacie trebuie făcută strict pe reţetă și ne gândim foarte serios să reglementăm așa încât antibioticele să nu mai poată să fi eventual eliberate nici măcar pe bază de reţetă simplă. Chiar dacă nu sunt compensate, ele să aibă un regim de eliberare care să le facă mai greu accesibile”, a declarat, marți, Alexandru Rafila, conform B1tv.

La începutul lunii noiembrie anul trecut, ministrul Sănătății afirma că România ocupă locuri fruntaşe în Europa la unele bacterii multirezistente din cauza consumului mare de antibiotice.

„Noi avem multe bacterii multirezistente, suntem pe primul loc în Europa la vreo trei dintre ele, care sunt cele mai… Asta pentru că suntem pe locul doi la consumul de antibiotice în UE. Au căpătat rezistenţă. Prescriem în ambulatoriu, dar prescriem şi în spital. Trebuie ca un număr de ani să scădem consumul de antibiotice şi atunci vor scădea și aceste bacterii”, declarase Rafila, la vremea respectivă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE