2024-05-08 01:22

Ministrul Sănătății, declarații de ultimă oră privind VACCINAREA COPIILOR

 |  11:33
Ministrul Sănătății, declarații de ultimă oră privind VACCINAREA COPIILOR

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut declarații de ultimă oră cu privire la vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

”Eram dornic să ajung într-un centru în care a început campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Văd că lucrurile se desfășoară absolut perfect.

E important, pentru că o organizare de bună calitate le dă încredere părinților și cred că dă și un pic de relaxare copiilor, pentru că, de obicei, teama cea mai mare este teama de ac și e bine să existe o bună organizare și empatie.

În ceea ce privește vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani deja sunt câteva mii de copii din toată țara vaccinați. Aici s-au vaccinat cred că în jur de 200 de copii sau peste 200 de copii, deci e clar că lucrurile sunt favorabile”, a declarat Alexandru Rafila.

„Sfatul meu personal ca medic, nu ca ministru neaparat, este sa vina parintii sa se informeze inainte, sa faca acest lucru (sa vaccineze copiii) in cunostinta de cauza, nu pentru ca au auzit, ci pentru ca s-au infirmat. Prima recomandare (sa se vaccineze) este pentru copii cu afectiuni cronice pentru ca au risc de a face forme care sa duca la complicatii”, a spus ministrul

Rafila a declarat că băiatul său se află în izolare, fiind testat pozitiv cu noul coronavirus, însă după ce se vindecă îl va duce la vaccinare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE