2021-06-23 01:50

Ministrul Sănătății anunță MODERNIZAREA a trei spitale cu fonduri europene

 |  23:01
Ministrul Sănătății anunță MODERNIZAREA a trei spitale cu fonduri europene

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, marți seară, că alte 3 spitale au semnat contracte cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru îmbunătățirea siguranței pacienților și a personalului medical din spitalele publice. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan'” din Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei'” din Constanţa şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Proiectul „Întărirea capacităţii Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Bucureşti” va beneficia de o finanţare de 43,9 milioane de lei.

”Obiectivul este protejarea personalului medical şi a pacienţilor împotriva infectării cu COVID-19, precum şi creşterea capacităţii celor două unităţi medicale (spitalul şi Maternitatea Bucur din incintă, aceasta fiind unitate suport pentru pacienţii testaţi pozitiv), pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor infectaţi”, a anunțat Vlad Voiculescu pe Facebook. ”Datorită proiectului va crește capacitatea de diagnosticare, îngrijire și tratament și vor fi achiziționate echipamente de radiologie, imagistică medicală, aparate de ventilație mecanică, defibrilatoare, echipamente specifice Unității de Primiri Urgențe, echipamente specifice activităților de terapie intensivă și sălilor de operație ale spitalului și maternității”, mai precizează Vlad Voiculescu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Constanţa va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane lei finanțare europeană.

Spitalul va fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.

Spitalul Municipal de Urgență Roman, aceste este beneficiarul unui nou proiect finanțat cu 8,6 milioane lei din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta va asigura dotarea și achiziționarea de echipamente medicale pentru spital, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienții cu COVID-19, cât și pentru tratamentul și îngrijirea pacienților suspecți sau non-COVID.

”Concret, finanțarea prevede îmbunătățirea capacității de monitorizare și îngrijire a pacienților, în special a cazurilor severe, care necesită internare la terapie intensivă, având în vedere că dotările actuale sunt precare și insuficiente pentru a face față unei astfel de crize sanitare, în special in camera de gardă, ATI, blocul operator, pe secțiile și in compartimentele spitalului”, mai spune ministrul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE