2024-05-19 01:37

Ministrul Sănătății anunță implicarea ARMATEI în vaccinarea populației

 |  16:44
Ministrul Sănătății anunță implicarea ARMATEI în vaccinarea populației

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a explicat pregătirile României pentru primirea vaccinului anti-COVID anul viitor și a anunțat că atât spitalele, medicii de familie, DSU, dar și armata vor fi implicați în procesul de vaccinare a populației.

„În această strategie de vaccinare, noi îl avem în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun așa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni (vaccinul - n.r.), pentru personalul medical, vor fi mai multe tranșe, fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri” a anunțat ministrul Sănătății.

Întrebat dacă strategia inclus Armata, Tătaru a spus: „Va fi invitată și Armata, și DSU, și spitalele județene, și medicii de familie”.

"România are pregătită rețeaua de distribuție a vaccinului împotriva Covid, atunci când va ajunge în țară, la finele acestui an sau la începutul anului viitor. Noi suntem angrenați cu Comunitatea Europeană pentru acest vaccin, rămâne să vedem. Comisia Europeană are discuții cu trei firme producătoare, în măsura în care va fi gata, acela va fi și la noi. Toată achiziția se face prin Comisia Europeană, dar avem speranță pentru sfârșitul anului, începutul anului viitor" a explicat Nelu Tătaru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-04

In legatura cu acest articol...

Fondurile europene pentru TABLETE și laptopuri s-au epuizat în trei zile

Șomajul tehnic ar putea fi suportat de stat până în vara viitoare

Caz de CORONAVIRUS la Primăria Sectorului 5

Zi neagră în România: Record de cazuri noi de Covid, record de decese, record de pacienți la ATI

Demisie de ULTIMĂ ORĂ din fruntea Ministerului Educaţiei şi Cercetării




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE