2024-04-26 11:18

Ministerul Sănătății revine cu precizări referitoare la FOLOSIREA pastilelor de IOD

 |  21:09
Ministerul Sănătății revine cu precizări referitoare la FOLOSIREA pastilelor de IOD

După ce Alexandru Rafila a îndemnat românii să-și ia cât mai repede rețeta pentru pastila de iod, Ministerul Sănătății a revenit cu precizări. Astfel, Ministerul Sănătății transmite că distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani NUMAI în caz de expunere după un incident nuclear.

De asemenea, ministerul precizează că este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor.

"Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătății s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod și a inițiat o campanie de informare a populației referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022. Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se se pe site-ul Ministerului Sănătății", a amintit Ministerul Sănătății. 

Listele cu farmaciile care distribuie pastilele cu iodură de potasiu sunt disponibile la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţiile de Sănătate Publică din teritoriu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-08

In legatura cu acest articol...

Autoritățile anunță: NU sunt depășiri ale radioactivității peste limitele normale

Ministrul Sănătății îndeamnă românii să ridice „cât mai repede” pastilele de IODURĂ de potasiu




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE