2024-05-04 09:52

Medicina se digitalizează tot mai mult: Soft bazat pe inteligență artificială pentru REZULTATELE imagistice

 |  20:02
Medicina se digitalizează tot mai mult: Soft bazat pe inteligență artificială pentru REZULTATELE imagistice

Acces mai ușor și mai rapid la rezultatele explorărilor imagistice (CT, RMN, ulrasonografie) pentru pacienții și medicii românii. Documentele tipărite vor fi înlocuite treptat cu variantele lor digitale în toate etapele actelor medicale.

Este vorba despre un soft inovativ pe care Centrul Medical Emerald, în parteneriat cu compania Vatis Tech, îl oferă pacienților și medicilor săi. Astfel, se transcriu automat rapoartele explorărilor imagistice (IRM, CT, ultrasonografie) în documente de tip text, crescând astfel eficiența medicului radiolog și în perspectivă reducând timpul necesar emiterii interpretărilor examenelor efectuate și transmiterii acestora către pacienți sau către medicii ce le-au solicitat.

Implementarea unei asemenea tehnologii contribuie semnificativ atât la accelerarea emiterii rezultatelor, mai ales în situațiile în care acestea sunt importante pentru începerea promptă a tratamentului, cât și pentru creșterea acurateții acestora.

”Aplicațiile de transcriere (transformare în text a unei dictări provenite în mod direct de la vocea medicului radiolog) au reprezentat întotdeauna o provocare tehnologică, având în vedere faptul că limbajul medical și în particular cel radiologic reprezintă „o limbă străină“ sau mai bine spus un dialect al unei stranii limbi pentru cele mai multe programe de recunoaștere vocală, solicitând mult algoritmii de transcriere, de cele mai multe ori cu rezultate modeste ale corectitudinii textului transcris. Vatis Tech a găsit soluții adecvate în acest context, acuratețea transcrierii dictărilor realizate de această aplicație ce utilizează inteligența artificială pentru procesarea și ameliorarea progresivă a rezultatelor proceselor de transcriere fiind cu mult superioară altor aplicații similare pentru limba română“ explică Dr. Răzvan Capșa, directorul medical al Centrului Medical Emerald, medic primar radiologie și imagistică medicală.

 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE