2024-05-07 14:12

Medicii de familie trag un nou semnal de alarmă: ”Ce te faci când lucrurile NU se repară niciodată?”

 |  17:03
Medicii de familie trag un nou semnal de alarmă: ”Ce te faci când lucrurile NU se repară niciodată?”

Medicii de familie au ajuns la capătul răbdării și trag un nou semnal de alarmă către autorități. Aceștia, la fel ca mulți medici din spitale și clinici private, se plâng de sistemul informatic al CNAS care le îngreunează activitatea zi de zi.

”V-amintiți Ziua Cârtiței? Cum se repetau evenimentele în buclă temporală?

Dar ce te faci când lucrurile nu se repară niciodată? NU pare totuși ceva intenționat?

Cu atât mai mult cu cât înțeleg că se taie fondurile la digitalizare. Înseamnă că nu mai putem spera, o țară întreaga, medici și deopotrivă pacienți, ca lucrurile se vor schimba în bine. Rămâne să ne luptăm la porțile Orientului cu fișele, registrele, adeverințele, trimiterile, concediile, certificatele și restul dosarelor pe hârtie, plus acest Sistem Informatic Unic Integrat (SIUI) care niciodată nu merge, așa cum nu merg nici frații lui, SIPE (rețeta electronică) și CEAS (Cardul de asigurat)” scrie dr. Sandra Alexiu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, într-o postare pe Facebook.

Nu este prima dată când sistemul informatic al Casei de Asigurări dă rateuri. Medicii nu pot raporta servicii și nu pot introduce reţete. Iar când sistemul merge, totul funcţionează greu şi în scurt timp cedează din nou.

Reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate spun că ştiu despre deficienţe şi încearcă să le remedieze, în condițiile în care sistemul este subdimensionat la nivelul anului 2008.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE