2024-04-30 03:57

Medicii avertizează: Va începe o PANDEMIE a tulburărilor psihice

 |  22:33
Medicii avertizează: Va începe o PANDEMIE a tulburărilor psihice

După criza din pandemie și o dată cu apariția războiului, oamenii sunt tot mai supuși stresului. Cabinetele de psihologie şi psihiatrie sunt tot mai căutate. Dacă pandemia a dus la izolarea socială şi la sentimente de singurătate, războiul a provocat frică și nesiguranță, avertizează medicii.

S-au înmulțit cazurile celor care au căutat sprijin de specialitate când nu au mai putut înfrunta realitatea. Medicii spun că este un adevărat fenomen.

”Eu cred că pandemia se va termina, dar va începe o pandemie a tulburărilor psihice” spune Petronela Nechita, medic psihiatru, Institutul de Psihiatrie Socola, Iaşi, conform TVR.

După criza sanitară, care părea fără sfârșit, războiul din Ucraina a creat noi probleme psihologice. Pandemia și războiul pot duce la depresie, anxietate, insomnie și stres post-traumatic. În plus, afectează relațiile interpersonale și pot crește riscul de tulburări psihologice. Astfel, apar tulburări alimentare, de somn și foarte multe în sfera consumului de alcool și droguri.

Specialiștii spun că este extrem de important sprijinul psihologic pentru a-i ajuta pe oameni să facă faţă acestor provocări și să își reconstruiască viețile. Acesta include accesul la terapie și la resurse pentru gestionarea stresului și anxietății.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE