2024-04-29 22:31

Legătura dintre durata somnului și sănătatea INIMII. La ce trebuie să fim atenți

 |  23:09
Legătura dintre durata somnului și sănătatea INIMII. La ce trebuie să fim atenți

Dacă mai aveai nevoie de motive pentru a dormi destul, îți mai aducem încă unul: somnul poate contribui foarte mult la sănătatea inimii.

Asociația Americană a Inimii a adăugat durata somnului pe lista factorilor care influențează starea de sănătate a inimii. Pe lângă somn, noua listă a oamenilor de știință include: dieta, activitatea fizică, nicotina, indicele de greutate, lipidele din corp, glucoza din organism și tensiunea.

Cercetătorii au descoperit că somnul joacă un rol important în sănătatea inimii, potrivit medicului Eduardo Sanchez, directorul asociației, citat de CNN.

”Cei care nu dorm destul au o predispoziție mai mare spre obezitate, hipertensiune și diabet” spune Sanchez.

 

Ce înseamnă destul somn

Adulții ar trebui să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte, spune specialistul în somn Dr. Raj Dasgupta, profesor asociat la Universitatea Southern California's Keck School of Medicine din Los Angeles.

Oamenii trebuie să beneficieze de somn de calitate pentru a avea parte de beneficii. O persoană trece prin mai multe cicluri de somn, trei stadii ale somnului REM, a treia fază fiind de somn adânc, restabilind corpul și psihicul, a mai explicat profesorul.

Dacă te vei trezi mereu, nu vei ajunge la partea profundă a somnului. Astfel, apare glicemia crescută, hipertensiunea, ducând la diabet și obezitate. Toate acestea conduc spre o inimă slăbită și chiar atac cardiovascular.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE